Nieuwsbericht

Hoe is het met…. Sebastian Kleinheerenbrink

Hallo Sebastian, hoe is het?
Met mij gaat het goed, op zowel persoonlijk als sportief vlak. Jullie al weer bijgekomen van het promotiefeest?

Je hebt er nu 2 seizoenen op zitten bij v.v. Hoogeveen na een succesvolle periode bij ons, hoe is het de afgelopen jaren verlopen (qua speeltijd, team etc.)?
Ik heb het goed naar mijn zin in Hoogeveen. We hebben een jong team. De sfeer is goed, maar dat mag ook wel na twee zeer succesvolle seizoenen. Mijn eerste seizoen in Drenthe was even succesvol als mijn laatste bij EMMS: bij beiden wisten we het kampioenschap binnen te halen. Echter is het wel ieder seizoen wennen aan nieuwe spelers, wat mede komt door de stijgende lijn die we doortrekken. Een hoger niveau vraagt betere spelers.

Ben je EMMS ook blijven volgen en wat is je opgevallen?
Ook bij vv Hoogeveen speel ik op zondag, rond hetzelfde tijdstip als EMMS dat doet. Hierdoor ben ik helaas niet in staat om de competitiewedstrijden langs de lijn te volgen. Vooral via Twitter volg ik uitslagen en verslagen van jullie wedstrijden.

Wat me is opgevallen, is dat de jonge, van de jeugd doorgestroomde spelers zich afgelopen seizoen goed hebben laten zien in het seniorenvoetbal. Ook bij het lezen van verslagen krijg ik de indruk dat de jonge jongens zich vrij voelen om te laten zien wat ze kunnen, wat denk ik enkel kan als ze goed worden opgevangen in een team. Hopelijk zet deze lijn zich komende seizoenen voort!

Wat is het grootste verschil tussen EMMS en Hoogeveen, in positieve en negatieve zin 😉
In Hoogeveen voetbal je onder meer druk. Mensen binnen de club spreken zich uit als het gaat om verwachtingen. Ook na slechte wedstrijden is men niet bang om diens mening te uiten, wat nou eenmaal in de Hoogeveense cultuur past. Er zijn landelijk veel mensen die onze competitie volgen, wat er voor zorgt dat iedereen de club goed op de kaart wil zetten. Dit is denk ik goed, het houdt je scherp.

Een groot pluspunt aan EMMS vind ik het hoofdveld. Deze wordt door de vrijwilligers op sportpark de Kei altijd in orde gemaakt. Het hoofdveld op sportpark Bentinckspark bezit kunstgras, wat ik persoonlijk minder fijn vind om wedstrijden op te spelen. Soms denk ik dan nog wel eens aan het mooie, sfeervolle hoofdveld in Slagharen waar ik nog altijd warme gevoelens bij krijg.

Wat me echter opvalt is dat in beide kantines dezelfde gezelligheid heerst. Men lust graag een pilsje en er wordt dezelfde soort muziek gedraaid. Zelfs dezelfde zangers worden ingehuurd (bv. Zwarte Jannes).
Het állergrootste verschil? EMMS drinkt Grolsch, waar vv Hoogeveen aan de Amstel zit…

Je speelt vaak in de laatste linie bij v.v. Hoogeveen, ben je omgeschoold tot verdediger of wat is de reden er van?
Door nieuwe spelers aan trekken, is de dosis kwaliteit in het team in de laatste twee jaar meerdere malen verhoogd. Daarmee ook de concurrentie, waardoor ik niet iedere wedstrijd de 90 minuten aantik. Vooral op het middelveld is er flink wat te kiezen voor de trainer. Dit heeft er toe geleid dat ik een linie naar achteren ben gezet, als meevoetballende linksback of soms centrale verdediger.

Wat is het mooiste voetbalmoment geweest in je ‘carrière’?
Dan kies ik toch wel voor het mooie kampioenschap bij EMMS, na Zwartemeerse Boys met 3-0 te hebben verslagen. Kampioen worden met de club waar je je hele jeugd bij doorbrengt is heel mooi. Ik vergeet ook nooit meer het topfeest wat er daarna in de kantine heeft plaatsgevonden.

Daarnaast vond ik het ook erg bijzonder om in het seizoen 2014/2015 als 15-jarige mijn eerste wedstrijden te maken voor de hoofdmacht van Slagharen, iets wat me ook altijd nog bijblijft.

Wat is het dieptepunt geweest?
Ik heb het geluk nog geen zware blessure te hebben meegemaakt (afkloppen). Ook heb ik geen andere grote tegenslagen gekend.

Waar ik het meest zure gevoel aan overhoud is de degradatie van EMMS in 2016, van de 3e naar de 4e klasse. We speelden de beslissingswedstrijd tegen De Tukkers, op neutraal terrein in Kloosterhaar. Door na een vrij spectaculaire verlenging 3-3 gelijk te staan, kwam het aan op penalty’s. Een zure manier om de 3e klasse te moeten verlaten.

Wat zijn je verwachtingen van v.v. Hoogeveen dit seizoen?
Dit seizoen bezitten we een sterke selectie, met spelers die op enkele spelers na (waaronder Jord en ik) vrijwel allemaal het betaalde voetbal hebben aangetikt. Hiermee bestaat ons team uit enkel zeer gepassioneerde voetballers, die dit seizoen gedreven zijn het hoogst haalbare te willen bereiken. Ik denk dat dit ervoor gaat zorgen dat we, evenals vorig seizoen, bovenin mee kunnen doen. Afgelopen seizoen was super, maar hopelijk kunnen we er dit jaar alsnog voor zorgen dat de club voor het eerst in de historie de 3e divisie bereikt.

Wat zijn je persoonlijke doelstellingen dit jaar?
Ik hoop me dit seizoen nog meer te kunnen laten zien in de hoofdklasse. De voorgaande twee seizoenen zijn voor mij qua niveau zeer vernieuwend geweest, waarbij ik veel heb geleerd van het hoger wordende niveau. Door in de nacompetitie promotie te hebben misgelopen, blijft het niveau dit jaar hetzelfde als vorig jaar. Ik hoop me hierdoor vanaf het begin van het seizoen te kunnen laten zien in deze klasse, en in de wedstrijden mijn kwaliteiten goed te kunnen laten zien. Iets wat afgelopen seizoenen niet altijd is gelukt.

Je hebt er dit jaar een EMMS-er bij in de selectie, wat verwacht je van Jord Anbergen?
Jord doet het goed in Hoogeveen. Hij pakt ook in het blauwe tenue zijn goaltjes mee in de voorbereiding. Hij past zich snel aan aan het team. Ook bezit hij de drive om per se het uiterste uit zijn prestaties te willen halen. Dit gaat hem denk ik helpen om snel aan te kunnen sluiten aan dit niveau en snel beter te worden. Uiteraard is een voorbereiding anders dan het spelen van competitiewedstrijden en hangt er veel af van de speelminuten, maar ik denk dat hij zich goed gaat laten zien in de hoofdklasse. Getallen noemen is altijd een risico, maar 10 goaltjes moet lukken! (Ik leg de lat hoog, Jord (; )

Wat zijn je verwachtingen van v.v. EMMS dit seizoen?
Natuurlijk is met Jord de topscorer van afgelopen seizoen weg. Echter blijft er een hecht, kwalitatief vrij sterk team over. EMMS bevindt zich nu op een nieuw niveau, waarbij vrijwel geen enkele tegenstander bekend is met de selectie en weet hoe EMMS speelt. Dat zie ik als een voordeel. Het nieuwe niveau zal voor iedere speler een uitdaging zijn, waarbij iedereen wil laten zien dat ze dit niveau aankunnen. Deze extra motivatie zorgt ervoor dat EMMS zich, mits het team goed intact blijft en geen last krijgt van blessures e.d., zal handhaven in de tweede klasse.

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik merk dat er nog altijd veel EMMS’ers zijn die mijn avontuur in Hoogeveen volgen. Bedankt hiervoor, het doet me erg goed.

Daarnaast wens ik jullie veel succes en vooral plezier komend seizoen. Ik hoop dat EMMS ook op dít niveau kan laten zien wat voor mooie club het is.

Dan wil ik jullie tot slot veel plezier wensen met jullie nieuwe aanwinst: Emil Kleinheerenbrink 😉