Nieuwsbericht

Uitreiking bokaal aan gemeentelijk topscorer Jord Anbergen

Tekst: Hans Heering

Kort voor aanvang van de wedstrijd tussen DKB en EMMS (nederlaagtoernooi DKB ’44) op sportpark “de Oversteek” in De Krim heeft regioteammanager Johan Gaasbeek dinsdagavond de bokaal uitgereikt aan Jord Anbergen.

In het afgelopen seizoen wist Anbergen 31 keer voor EMMS te scoren en daarmee eindigde hij – vóór Ronnie Hakkers van Bergentheim (24 goals) en Rob van der Leij van HHC Hardenberg (23 goals) – op de eerste plaats.
‘Mede dankzij de goede teamprestatie van EMMS is Jord topscorer geworden en is EMMS naar de tweede klasse gepromoveerd’, aldus Gaasbeek. Volgend seizoen komt Anbergen uit voor hoofdklasser Hoogeveen.

Regioteam
Het Regioteam van de coaches Gert Heerkes, Michel Jansen en Jan Breukelman kwam in 2010 voor het eerst in actie. Het jeugdteam van het Braziliaanse Grêmio Porto Alegre was op sportpark ’t Hoge Holt in Gramsbergen de tegenstander. Daarna speelde het Regioteam tegen het beloftenteam van SC Heerenveen (2011), Cruzeiro Esporte Clube (2012 en 2014), HHC Hardenberg (2013 en 2016), All Stars FC Twente (2015), Ajax Cape Town (2017) en oud Heracles Almelo (2017).
De 10e wedstrijd van het Regioteam Gemeente Hardenberg zou dit jaar bij DKB worden gespeeld. Na overleg met de technische staf, sponsor Wildkamp en DKB werd echter het besluit genomen om geen Regioteam meer samen te stellen, vooral ook omdat er binnen het beschikbare budget geen kwalitatief hoogwaardige tegenstander meer te vinden is.

Bijdrage jubileumactiviteiten
Toch hebben de organisatie en de sponsor van het Regioteam nog mooie bijdragen kunnen leveren aan de jubileumactiviteiten van De Krimse Boys. Zo werden een aantal kavels – waaronder een ballonvaart – voor de succesvolle jubileumveiling van DKB beschikbaar gesteld en dinsdagavond overhandigde Gaasbeek nog een groot net vol ballen, bidons en frisbees aan DKB bestuurslid Stan Bosman. De bijdragen werden in dank aanvaard.