Nieuwsbericht

EMMS naar de 2e klasse!

Met een dik verdiende 2-0 overwinning op tweedeklasser Asser Boys heeft EMMS promotie bewerkstelligt, op een zonovergoten sportpark van v.v. Ruinen en onder het toeziend oog van ca. 600 toeschouwers was het duidelijk de betere.

EMMS dicteerde vanaf het begin het spel, het gevaar van Asser Boys was vooraf goed ingeschat door Johan Oldekamp. In de as waren ze sterk en die angel moest eruit, dat was ook deze middag een kolfje naar de hand van Emiel Kosse want hij legde de spits uitstekend aan banden. Maurice Kosse zette diverse malen de aanvallers aan het werk, maar de voorwaartsen waren nog niet scherp genoeg.

Asser Boys kreeg enkele corners maar telkens was het EMMS dat wist weg te werken, de eerste serieuze doelpoging kwam van Asser Boys maar Bastin Kleinheerenbrink redde prima op een hard afstandsschot.

Na twintig minuten spelen kwam EMMS op voorsprong, Maurice Kosse gaf de bal op Jord Anbergen die omspeelde de keeper maar vanuit een moeilijke hoek kon hij niet afronden. Hij behield het overzicht en gaf Glenn ter Wielen een niet te missen kans, de jongeling schoof de bal binnen 1-0. Beide heren waren zeer bedrijvig en Asser Boys had de handen vol aan EMMS.

Dennis Lamberink moest even later het veld verlaten en werd vervangen door Erik Hein. Vijf minuten voor de thee ging Maurice Kosse achter een vrije bal staan, vanaf 25 meter schoot hij de bal zeer fraai via de binnenkant van de paal raak: 2-0.

EMMS zat in een zetel en Asser Boys probeerde het met nog meer lange ballen in de tweede helft en ging steeds opportunistischer spelen. De aanvallers zaten compleet in de tang van Jeffrey Klok, Jordi van der Heijden en Emiel Kosse. EMMS verzuimde daarentegen om gebruik te maken van de geboden ruimte, in de laatste fase was het niet scherp genoeg en de krachten vloeiden weg.

Een kwartier voor tijd kwam Asser Boys met tien man te staan door een onbezonnen actie van de ervaren spits. De wedstrijd bloedde dood en EMMS wist de 2-0 eenvoudig te verdedigen.

Na een zwaar en lang seizoen heeft EMMS voor het eerst in het 88-jarige bestaan de 2e klasse bereikt, een prestatie van formaat van de spelers en technische staf. Na afloop werd hier uitgebreid aandacht aan besteed, een rondrit met een cabrio bus door het dorp, een groot feest in de kantine en de nodige versnaperingen. Nu een welverdiende rust voor de mannen en dan op naar de 2e klasse!!