Nieuwsbericht

Jubilerend DKB organiseert nederlaagtoernooi en veiling

In het kader van het 75 jarig bestaan van DKB ’44 (De Krimse Boys) organiseert de voetbalvereniging in de maanden juni en juli van dit jaar een nederlaagtoernooi. De volgende teams komen naar het sportpark aan de Horstra’s Wijk: SC Lutten op dinsdag 18 juni; Germanicus op zaterdag 22 juni; Gramsbergen op dinsdag 25 juni; EMMS op dinsdag 2 juli en SC Elim op dinsdag 9 juli.

De wedstrijd tegen Germanicus begint om 17.00 uur. Bij de overige wedstrijden wordt het beginsignaal om 19.30 uur gegeven. De twee teams die DKB de grootste nederlaag toebrengen, spelen dinsdagavond 20 augustus de finale op het sportpark in De Krim. Die wedstrijd begint om 19.00 uur.

Topscorerbokaal
Het was de laatste jaren gebruikelijk dat de bokaal werd uitgereikt tijdens de wedstrijd van het Regioteam. Onlangs is echter besloten dat het Regioteam niet meer in actie komt. Dit jaar zou de wedstrijd bij DKB worden gespeeld.
Jord Anbergen van EMMS is afgelopen seizoen topscorer van de gemeente Hardenberg geworden. Hij scoorde 31 keer voor zijn huidige club. Volgend seizoen komt hij uit voor hoofdklasser Hoogeveen.
Kort voor aanvang van het duel tussen tussen DKB en EMMS van 2 juli 2019 zal de bokaal aan Jord Anbergen worden uitgereikt door Johan Gaasbeek, de teammanager van het Regioteam.

Veiling
In het kader van het jubileum organiseert DKB na de wedstrijd tegen Germanicus een veiling op zaterdag 22 juni. Ten behoeve van die veiling heeft de organisatie van het Regioteam een viertal veilingkavels aangeboden, te weten:
Kavel 1: een door de staf van het Regioteam gesigneerde Wildkamp wedstrijdbal met een vaan van het Regioteam.
Kavel 2: een vaan en een voetbalshirt van de Chinese club Jiangsu Sainty Football Club waar Gert Heerkes trainer coach is geweest. De kavel wordt aangeboden door het Regioteam in samenwerking met Regioteamcoach Gert Heerkes.
Kavel 3: ook in samenwerking met Gert Heerkes wordt een origineel gedragen wedstrijdshirt (rugnummer 8) uit het jubileumjaar 2017 van Rosenborg BK aangeboden. Gert Heerkes is assistent trainer coach van de beloften van het Noorse Rosenborg BK.
Kavel 4: het door SC Heerenveen speler Sam Lammers gedragen en van het officiƫle eredivisielogo voorziene wedstrijdshirt (rugnummer 9). Het shirt (seizoen 2018-2019) is ook nog eens gesigneerd door de selectiespelers van SC Heerenveen, waar Regioteamcoach Michel Jansen als assistent trainer werkzaam is. De kavel wordt aangeboden in samenwerking met Michel Jansen.