Nieuwsbericht

Gaat EMMS historie schrijven?

Met een 3-6 zege bij Dwingeloo heeft EMMS zich weten te plaatsen voor de finale voor promotie naar de 2e klasse. Door een volle ziekenboeg en een boel twijfelgevallen/blessures werden good-old Robert-Jan Nibourg, Sam Hutten, Boy Pieper en Siem Kosse aan de selectie toegevoegd.

In de beginfase had het duel ook heel anders kunnen lopen, binnen dertig seconden kwam de sterke en snelle aanvaller van Dwingeloo door op de rechterkant en zijn voorzet was perfect, maar Emiel Kosse wist met een schitterende verdedigende actie de zeker lijkende 1-0 onschadelijk te maken.

Enkele minuten later was het wederom Emiel Kosse die bijna op identieke wijze een doelpunt wist te voorkomen. Nadat de Dwingeloose storm was gaan liggen kwam EMMS beter voor de dag, het was zuiniger in balbezit en het was ook direct 0-1. Maurice Kosse gaf de bal perfect mee op Jord Anbergen en die werd overduidelijk gevloerd in het strafschopgebied, de penalty werd feilloos ingeschoten.

Nadat EMMS hierna enkele mogelijkheden kregen op de 0-2 kwam Dwingeloo verdiend op gelijke hoogte, balverlies op het middenveld en vervolgens laconiek ingrijpen zorgde ervoor dat de spits vlak voor het doel in balbezit kwam en keeper Bastin Kleinheerenbrink kansloos liet.

Dwingeloo verzuimde vervolgens om op voorsprong te komen, voor een nagenoeg leeg doel schoof de aanvaller de bal tegen de paal en twee vrije kopkansen werden niet benut.

Het spel golfde op en neer in voor de toeschouwers een vermakelijk duel. Jord Anbergen kreeg nog twee goede maar lastige mogelijkheden en Maurice Kosse probeerde het met een hard schot maar het bleef tot vlak voor rust gelijk.

Glenn ter Wielen kreeg een perfecte bal van Dennis Lamberink, hij won het duel en schoot de bal kiezelhard raak.

Na de rust kwam EMMS beter voor de dag en controleerde het in Dwingeloo, het spel was niet altijd goed maar echt in de problemen kwam het niet. Een kwartier na de rust werd het dan ook 1-3, Glenn ter Wielen wist Maurice Kosse te bereiken, die gaf de bal mee aan Jord Anbergen en hij verschalkte de keeper.

Uit het niets werd het duel toch nog spannend doordat de communicatie tussen Bastin Kleinheerenbrink en Jeffrey Klok niet goed verliep, de aanvaller maakte er dankbaar gebruik van en maakte de aansluitingstreffer.

EMMS raakte niet in paniek en met Emiel Kosse en Jord Anbergen als absolute uitblinkers deze middag ging het opzoek naar de 2-4, die kwam voor EMMS gelukkig vrij snel. Henry Bosman nam een goede vrije bal, de bal werd geschampt door Dwingeloo en belandde in de bovenhoek.

De uitstekend ingevallen Robert-Jan Nibourg was direct belangrijk voor EMMS, hij kreeg de bal mee en bereikte Jord Anbergen voor het doel en van dichtbij besliste hij het duel met zijn derde treffer.

Op deze snikhete zondagmiddag werden er nog twee doelpunten bijgeschreven, na een fout bij EMMS werd het vlak voor tijd nog 3-5. Het slotakkoord was voor Jordi van der Heyden, met een temperatuur van 30 graden gooide hij er nog een rush uit van 70 meter en hij beloonde dit met een doelpunt: 3-6.

Pinkstermaandag staat de finale tegen Asser Boys op het programma, het duel wordt gespeeld bij v.v. Ruinen. Gaat EMMS Pinkstermaandag historie schrijven?