Nieuwsbericht

EMMS 2 sluit seizoen knap als zevende af

Het tweede elftal heeft in de laatste wedstrijd van het seizoen met 3-2 van Erica gewonnen. Hiermee boekte de equipe van Hans Werink de 4e overwinning op rij. Gelegenheidsspits Wessel Kriens opende de score, maar vlak voor rust viel de 1-1. Na rust kwamen de bezoekers op voorsprong, maar leverden de goals van Martijn Eggen en invaller Sander Pater alsnog de zege op voor de roodhemden.

Een week eerder had het tweede elftal zich al veilig gespeeld met een overwinning op hekkensluiter VV Ruinen. De laatste wedstrijd van het seizoen, tegen het ook al veilige Erica, ging dus om des Keizers baard. Daarom koos leider/trainer/verzorger en vertrouwenspersoon van het tweede elftal, Hans Werink, voor een aantal verrassingen. Zo verdedigde Sam Hutten het doel en stond doelman Wessel Kriens in de spits. Daan van der Meulen zou ook starten, maar volgens eigen zeggen moest hij de vloer nog dweilen op zondagochtend…uiteraard leverde dit de koploper in het boeteklassement opnieuw een boete op, waarmee hij het seizoen afsloot met een keurig boetebedrag van 105 euro.

Al vroeg in de wedstrijd leidde een mooie pass van achteruit de openingstreffer in. Wessel was zeer scherp en prikte de bal in de verre hoek: 1-0. EMMS creëerde meer kansen, maar sprong hier niet zuinig mee om. Toen het bijna rust was kreeg de thuisploeg de deksel op de neus. Achterin werd niet goed ingegrepen en de steekbal werd op waarde geschat door de rechtsbuiten van de gasten: 1-1.

Na rust was het aanvankelijk Erica wat meer naar voren speelde en dit leidde vrij snel tot een mooie treffer. De rechterspits schoot de bal met gevoel over Sam heen, 1-2. Dit bleek de wake-up call voor EMMS. Het ging beter en beter voetballen, al was er een inschattingsfout van de verdediging en doelman voor nodig om de gelijkmaker op de borden te krijgen. Martijn ‘Frabbe’ Eggen, die zijn laatste wedstrijd speelde, schoot een vrije bal vanaf de zijkant richting het doel. Deze ging aan iedereen voorbij, waardoor de lederen knikker plots in het doel lag: 2-2. Even later trok EMMS de wedstrijd definitief na zich toe. Invaller Sander Pater was alert, nadat Robin Eggen en Rick Nijkamp de bal niet in het mandje kreeg: 3-2.

Een paar minuten voor tijd was daar het moment dat Martijn Eggen naar de kant werd gehaald. Na een mooie carrière in EMMS 1 en vier succesvolle seizoenen in EMMS 2 hangt de notoire kaartenpakker de voetbalschoenen in de wilgen. Het tweede zal de felle bijter op het middenveld erg gaan missen en ook de KNVB zal moeten bezuinigen, nu er een stuk minder boetes naar Slagharen gestuurd kunnen worden.

Na een kleine 90 minuten vond ook de scheidsrechter het mooi geweest en sloot EMMS het seizoen knap af als 7e, zo bleek na de wedstrijd. Een hele goede laatste fase van het seizoen heeft ervoor gezorgd dat EMMS 2 ook volgend jaar in de 1e klasse te bewonderen is. In tegenstelling tot afgelopen seizoen heeft het tweede elftal dan wel de beschikking over een vaste trainer, Erik Hein, waarmee het wellicht nog verder omhoog kan kijken. Na de wedstrijd werd ook Hans Werink dik verdiend in het zonnetje gezet voor zijn geweldige bijdrage aan het afgelopen seizoen. Samen met de supporters en het eerste elftal, dat knap de nacompetitie bereikte, was het nog lang onrustig op De Kei.