EMMS de nacompetitie in!

Met een dik verdiende 4-2 overwinning op Musselkanaal heeft EMMS zich weten te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie. Aanvoerder Maurice Kosse was beschikbaar voor Johan Oldekamp, Jordi van der Heijden zakte een linie terug en speelde een uitstekende wedstrijd.

EMMS kwam voortvarend uit de startblokken, de in uitstekend verkerende vorm Jorunn Kleinheerenbrink en Maurice Kosse combineerden er op los en oog in oog met de doelman faalde de jongeling niet. Topscorer van de Gemeente Hardenberg Jord Anbergen had meer moeite met de doelman, geheel vrijstaand vanaf rand zestien produceerde hij een slap rolletje.

Musselkanaal liet zich niet onbetuigd en probeerde het via de linksbuiten en spits en EMMS had daar de handen vol aan. Vooral met spelhervattingen was het dreigend.

Halverwege de eerste helft kwam Musselkanaal op gelijke hoogte, balverlies van Henry Bosman op het middenveld leidde het doelpunt in. Maurice Kosse was zijn man kwijt en de aanvaller schoot onberispelijk raak. Glenn ter Wielen had daarna EMMS op voorsprong moeten schieten maar hij schoot rakelings voorlangs. Jord Anbergen kreeg de grootste kans maar zijn stiftje belandde op de deklat.

Tien minuten voor de rust kwam EMMS eindelijk verdiend op voorsprong, een prachtige actie over de flank van Jorunn Kleinheerenbrink kwam bij Arjan van der Most terecht maar hij raakte de bal niet goed, Glenn ter Wielen bedacht zich niet en ramde de bal achter de doelman 1-2. Maurice Kosse kreeg daarna een uitstekende kopkans maar hij stuurde de bal op de paal. Op slag van rust raakte ook Musselkanaal het aluminium middels een vrije bal.

Vijf minuten na de rust was daar eindelijk de treffer voor Jord Anbergen, die man die naar hoofdklasser Hoogeveen vertrekt kreeg de bal in de kluts en schoot snoeihard raak. Het duel kelderde vervolgens na een bedenkelijk niveau, EMMS vond het wel welletjes en Musselkanaal wou wel maar ontbeerde de kwaliteit deze middag.

Dennis Lamberink maakte een kwartier voor tijd nog 4-1, opgestoomd vanuit de achterhoede kreeg hij de bal op maat mee en hij schoot hard de bal tegen de touwen. In de blessuretijd werd het nog 2-4, na een mooie combinatie werd Bastin Kleinheerenbrink geklopt.

Na afloop werd er alvast afscheid genomen van de stoppende Erik Kosse en Jord Anbergen die naar Hoogeveen zondag gaat. Doordat Protos niet wist te winnen gaat EMMS richting de nacompetitie, een prestatie van formaat. De eerste horde die genomen moet worden is in en tegen Dwingeloo.