EMMS verliest ruim van Dalen

Basisspelers Bastiaan Anbergen en Yuri Hertsenberg zitten nog in de ziekenboeg, daar kwam zondag Maurice Kosse ook bij maar hij nam wel plaats op de bank. Dennis Lamberink keerde terug na een blessure en begon in de basis.

EMMS had het vanaf het begin moeilijk tegen Dalen dat de laatste 8 wedstrijden wist te winnen. Dalen dat altijd gevaarlijk is met spelhervattingen, deed dat deze middag weer. Met direct spel ging het richting Bastin Kleinheerenbrink, maar echt getest werd hij de eerste tien minuten niet. Daarna moest Bastin enkele malen handelend optreden en hield het Dalen van scoren af.

EMMS was niet in goeden doen en het vele balverlies leidde tot druk van Dalen. Toch kwam EMMS tien minuten voor de rust onverwachts op voorsprong, Jord Anbergen stuurde Glenn ter Wielen in de diepte, met een afgemeten voorzet vond hij Jorunn Kleinheerenbrink en die schoof binnen.

De gevaarlijkste man aan EMMS-zijde deze middag, Glenn ter Wielen had wederom een goede actie maar zijn voorzet kwam net niet bij Jordi van der Heijden terecht. Dat EMMS met een 1-0 stand ging rusten was tegen de verhouding in, maar daar maalde niemand om.

Dalen drukte de tweede helft door en na een kwartier spelen kwam de verdiende gelijkmaker, een voorzet vanaf de linkerkant werd bij de tweede paal binnengelopen. Op dat moment gaf EMMS het duel compleet uit handen, een (onterechte) vrije trap werd prachtig over de muur gekruld en Dalen kwam op een 1-2 voorsprong.

Tien minuten na de gelijkmaker was het ook al 1-3, met een acrobatische omhaal wist de middenvelder keeper Bastin Kleinheerenbrink te verschalken.

EMMS speelde deze middag niet haar eigen spel en moest even later met tien man het duel vervolgen, met een oerdomme actie liep Justin Westerbeek tegen een rode kaart aan. Toch kreeg Glenn ter Wielen de kans om het gat te verkleinen, maar alleen voor de keeper faalde hij.

Een kwartier voor tijd werd het ook nog 1-4, een rebound kwam bij de middenvelder terecht, die bedacht zich niet en schoot de bal feilloos in de hoek.

Een duel voor EMMS om snel te vergeten. Zondag moet EMMS naar titelkandidaat WKE toe, het elftal van oud EMMS-spits Ferdy Poelman en de club van oud-trainer Berend Oosting. EMMS kan nog steeds nacompetitie-voetbal halen, dat zou een puike prestatie zijn van het team van Johan Oldekamp.