EMMS laat niets heel van Sleen

EMMS heeft afgelopen zondag niets heel gelaten van de nummer laatst, met maar liefst 1-8 werd Sleen opzij gezet.

In de beginfase was EMMS al wel de betere maar speelde het nog nonchalant, toch was de beste kans voor EMMS. Jord Anbergen werd perfect ingespeeld door Emiel Kosse, hij schoot de bal hard over het doel. Sleen liet zich ook zien, de middenvelder gaf de bal keurig mee op de aanvaller en die passeerde Bastin Kleinheerenbrink maar sneltrein Emiel Kosse was net op tijd om de bal voor de lijn weg te werken.

Vlak na deze kans was het EMMS dat verdiend op voorsprong kwam, Henry Bosman gaf de vrije bal voor het doel en de bal werd door de verdediger van Sleen verlengd en ging over de keeper heen 0-1. Net na de 0-1 werd het ook al 0-2, de corner leek gepakt te worden maar de keeper liet los en verdediger Erik Kosse tikte van dichtbij raak.

Na twintig minuten spelen ging Bastin Kleinheerenbrink gruwelijk in de fout door de bal door zijn handen te laten gaan en bij de tweede paal werd het laatste zetje gegeven 1-2.

EMMS liet zich niet in de war brengen en bracht de marge al gauw op twee, een uitstekende actie van Glenn ter Wielen over de linkerkant, hij gaf de bal uitstekend voor op Jorunn Kleinheerenbrink en die haalde verwoestend uit.

Voor de rust werd het ook nog 1-4, Sleen ontbeerde de kwaliteit om het EMMS lastig te maken. Maurice Kosse gaf de bal diep op Glenn ter Wielen, die kapte uitstekend naar binnen en gaf de keeper het nakijken.

Het duel ging op dezelfde manier verder als in de eerste helft, EMMS was heer en meester. De toeschouwers moesten een kwartier wachten op de volgende treffer, plaaggeest Jorunn Kleinheerenbrink had een afgemeten voorzet op Maurice Kosse en die maakte eenvoudig de vijfde voor EMMS.

Maurice Kosse bracht de marge ook op vijf, hij zag de keeper te ver voor zijn doel staan en stiftte de bal over de doelman heen. A-junior Boy Pieper maakte zijn competitiedebuut en deed dit met bravoure, hij bracht direct Jord Anbergen in stelling maar de normaliter vlijmscherpe aanvaller had zijn vizier nog niet op scherp.

Nadat de buitenspeler van Sleen diverse malen verzuimde een eretreffer te maken, deed EMMS dit wel tweemaal. Toch was het niemand minder dan Jord Anbergen, de 1-7 maakte hij op perfect aangeven van Jordi van der Heyden en vlak voor tijd bekroonde hij een pass van Maurice Kosse met zijn 30e(!) doelpunt van dit seizoen.

Een gigantische overwinning voor EMMS, dit kwam mede door het povere spel van de gastheren. A.s. zondag eindelijk weer een thuiswedstrijd voor EMMS, dan komt het sterke Dalen op bezoek. Eerder dit jaar won Dalen met 4-1.