EMMS en Ter Apel eindigen in een gelijkspel

EMMS trad aan zonder belangrijke pion Bastiaan Anbergen, verder nam Jorunn Kleinheerenbrink de linksbuiten positie in ten faveure van Glenn ter Wielen.

Wie de beginfase aanschouwde had niet verwacht dat EMMS er een wedstrijd van kon maken. Het begon al met een breedtepass van Erik Kosse op Jeffrey Klok waarbij de bij vlagen ongrijpbare linksbuiten tussenkwam en alleen op Bastin Kleinheerenbrink af kon. De betrouwbare doelman wist de bal uitstekend te keren.

Ter Apel’96 domineerde en EMMS kreeg totaal geen grip op het duel, via voorzetten en afstandsschoten probeerde het gevaarlijk te worden maar echt grote kansen kreeg het niet. Het liet in deze fase duidelijk zien waarom het bovenaan staat.

Onder aanvoering van de jeugdige Jorunn Kleinheerenbrink kwam EMMS onder de druk uit, de linksbuiten speelt zoals altijd vol bravoure en kreeg ook de eerste grote kans. Maurice Kosse stak de bal op maat, hij kwam binnendoor omspeelde de keeper maar die wist het schot nog net onschadelijk te maken.

Justin Westerbeek moest er geblesseerd af en Emiel Kosse was zijn vervanger, vanwege zijn werk kan hij momenteel niet veel trainen maar hij liet zich direct gelden en gaf de linksbuiten geen enkele kans meer deze middag.

Het was wederom Jorunn Kleinheerenbrink die dreigend was namens EMMS, nu snelde hij buitenom maar hij wist geen doel te treffen. De aanvallers van EMMS speelden zeer sterk en hierdoor kon EMMS onder de druk uit voetballen. Tien minuten voor de rust leek het dan ook op voorsprong te komen, Jorunn Kleinheerenbrink kopte op de paal maar de rebound werd van dichtbij alsnog overgeschoten door Erik Kosse.

In een spannende pot kwam EMMS vlak na rust wel op voorsprong, Jord Anbergen ging zijn directe tegenstander voorbij en werd daarna gevloerd in het strafschopgebied. Deze overduidelijke penalty werd door Jord Anbergen zelf goed ingeschoten. Vanaf de aftrap werd het ook al 0-2, de middenvelder speelde de bal laconiek opzij, Jord Anbergen was wederom scherp en bracht Yuri Hertsenberg in stelling en die trok de trekker over.

Na deze voorsprong kreeg Maurice Kosse nog een uitstekende mogelijkheid op de 0-3, Yuri Hertsenberg gaf hem de bal in het strafschopgebied maar zijn schot was te matig om de keeper te verontrusten. EMMS had het duel op dat moment moeten beslissen maar verzuimde dat.

Ter Apel ’96 dat verder de tweede helft onzichtbaar was ging het laatste kwartier er volledig voor en drukte EMMS ver terug, tot vijf minuten voor het einde kon het geen grote kansen creëren. De aanvaller won het cruciale duel op het middenveld van Jeffrey Klok waardoor hij de in buitenspel staande collega kon bedienen, die vond eerst Bastin Kleinheerenbrink en de lat op zijn pad maar de rebound was voor de invaller, 1-2. De verder goed leidende scheidsrechter zat hier compleet mis, want hij keurde de treffer goed.

In de laatste minuten pakte Ter Apel ’96 toch nog een punt, een voorzet belandde met geluk bij de invaller en die legde de bal terug op de zestien en het afstandsschot werd loepzuiver ingeschoten. Op basis van het hele duel een terechte uitslag, op basis van kansen had er voor EMMS meer ingezeten. Het kampioenschap kan waarschijnlijk uit het hoofd gezet worden, maar het doet nog volop mee voor een nacompetitie plek.