EMMS wint avondwedstrijd van SV Twedo

EMMS domineerde de wedstrijd vanaf het begin, na enkele moeizame duels oogde het nu weer fris en speelde het de eerste helft goed.

Vanaf het begin had EMMS op een prachtige grasmat het meeste balbezit, het eerste wapenfeit was ook voor de thuisclub. De vele toeschouwers zagen de schitterende vrije bal van Maurice Kosse tegen de binnenkant van de paal gaan. Hierna was het wederom Maurice Kosse die gevaarlijk werd, een goede voorzet van Jordi van der Heyden werd ingeknikt maar de bal werd tegen de verdediger aangekopt.

De aanvallers van EMMS waren wel dreigend maar het kon de keeper nog niet verschalken, Jord Anbergen probeerde het nog van afstand maar zijn knal zeilde langs de kruising. Glenn ter Wielen had de grootste kans, van dichtbij had hij de bal voor het inknikken maar hij kopte de bal op de keeper.

Enkele minuten voor rust kwam dan toch de verdiende voorsprong, Henry Bosman zocht Jord Anbergen en die bracht Yuri Hertsenberg in stelling en die volleerde eenvoudig de 1-0 achter de keeper.

De uitstekend spelende Erik Kosse onderschepte vijf minuten na rust goed de bal en zocht Glenn ter Wielen, met een schitterende actie over zijn directe tegenstander heen snelde hij er vandoor, de voorzet op Yuri Hertsenberg was op maat maar hij liet de bal slim lopen voor Jord Anbergen en die schoot de bal onder de keeper door.

Hierna nam EMMS gas terug en kwam Twedo beter in de wedstrijd, het ontbeerde Twedo aan creativiteit en probeerde met lange ballen het de defensie lastig te maken maar de achterste linie stond uitstekend deze middag. Diverse corners en afstandsschoten van de bezoekers leverden niets op.

De ingevallen Jorunn Kleinheerenbrink zorgde na zijn invalbeurt voor weer wat spektakel, op schitterende wijze was hij enkele malen zijn directe tegenstander te slim en vlug af maar hij vergat zichzelf te bekronen. Het duel eindigde in een degelijke 2-0 overwinning.

Zondag staat er een verre uitwedstrijd op het programma, EMMS moet op bezoek bij koploper Ter Apel ‘96. Hopelijk kan het de competitie nog spannend maken.