EMMS de mindere van Weerdinge

In de warming-up bleek Bastiaan Anbergen niet fit genoeg om te spelen, de weer wedstrijdfitte Erik Kosse was zijn vervanger.

Weerdinge en EMMS zijn al jaren aan elkaar gewaagd en dat was deze middag niet anders, in een meer boeiend dan goed duel verloor EMMS voor de derde keer dit seizoen. De thuisclub liet direct met fysiek spel zien dat het er vol voor ging, het was voetballend niet goed genoeg wat EMMS liet zien.

Glenn ter Wielen had een paar goede voorzetten maar tot een doelpunt wist EMMS niet te komen. Weerdinge kwam na een kwartier spelen op voorsprong, de organisatie was even zoek en de spits van Weerdinge werd vrijgespeeld voor de keeper en hij passeerde Bastin 1-0.

Tien minuten later kwam EMMS op gelijke hoogte, een schitterende crosspass van Maurice Kosse kwam bij Glenn ter Wielen terecht en met een afgemeten voorzet bereikte hij Jord Anbergen en die prikte de gelijkmaker binnen.

Weerdinge was qua voetbal niet beter maar had wel de echte scherpte deze middag, het was tien minuten later wederom de spits die scoorde. Een breedtepass van Jord Anbergen was net niet nauwkeurig genoeg, de spits pikte op en ging Erik Kosse voorbij richting de doelman en met een zacht rolletje bracht hij thuisclub Weerdinge op voorsprong. Weerdinge kreeg daarna nog een mogelijkheid op de 3-1, Maurice Kosse werd geklopt in de lucht maar Bastin Kleinheerenbrink redde in de korte hoek.

EMMS had het ook de tweede helft niet, het had wel meer balbezit dan Weerdinge maar deed er weinig goeds mee. Uit een goede corner van Henry Bosman wist het nog het meest gevaarlijk worden, de volley bij de tweede paal van Maurice Kosse ging net over het doel. In de counter probeerde Weerdinge gevaarlijk te worden en de spits leek op weg naar zijn hattrick maar Bastin Kleinheerenbrink wist EMMS in de race te houden.

In de slotfase werden Jorunn Kleinheerenbrink en Niek Kosse nog gebracht om toch nog een punt binnen te slepen maar net als de hele middag was het allemaal niet voldoende. Een dure nederlaag voor EMMS, zaterdagavond om 19:00 uur kan het zich revancheren tegen Twedo waar het eerder met 1-0 van verloor.