Tweede elftal al vier wedstrijden achter elkaar ongeslagen

Het tweede elftal heeft thuis opnieuw gelijk gespeeld. Op het kunstgras werd het tegen hekkensluiter Germanicus 2, 1-1. EMMS kwam voor rust met 0-1 achter door een vrije trap, maar kwam na rust langszij door een benutte strafschop van Floris de Weerd. Hiermee pakte het elftal van Hans Werink opnieuw een punt, nadat het een week eerder bij hoogvlieger Beilen ook al met 1-1 gelijkspeelde. Daarvoor werd het 0-0 op bezoek bij Noordster en werd er in eigen huis knap gewonnen van Zuidwolde: 2-0.

v.v. EMMS – Zuidwolde 2-0
Op zondag 17 februari stond voor het tweede elftal van EMMS een belangrijke wedstrijd op het programma. Zuidwolde kwam deze dag op bezoek. De tegenstander is een belangrijke concurrent om de laatste plekken op de ranglijst. Eerder dit seizoen werd het 0-0 in Zuidwolde. Voor rust was het elftal van Hans Werink heer en meester en kwam het verdiend op voorsprong. Niek Kosse was de doelpuntenmaker. Even later kon hij zijn tweede maken vanaf 11 meter, maar zijn slechte inzet kon eenvoudig gepakt worden door de doelman. Na rust drong Zuidwolde flink aan en kwam EMMS een aantal keren goed weg. Zo dacht iedereen aan een strafschop toen de scheidsrechter vanaf zo’n 50 meter floot. Hij nam echter nog even de tijd om goed na te denken over zijn beslissing. Of hij nu contact had gehad met de VAR in Zeist, hij hulp inschakelde van boven of een andere reden…hij besloot dat het geen strafschop voor de gasten, maar een vrije bal voor doelman Wessel Kriens werd. Hier ontsnapte EMMS. De thuisploeg bleef op de been en besliste tegen het einde van de wedstrijd het duel. Opnieuw Kosse stond aan het einde van een mooie aanval, waarbij Sander Pater de assist verzorgde. Hiermee werd het 2-0 en was de wedstrijd beslist. Een belangrijke en noodzakelijke driepunter voor de Slagharenaren.

Noordster – v.v. EMMS 0-0
De lange reis naar Oude Pekela werd op 24 februari al vroeg aangevangen. Rond kwart over 8 zorgden de eerste bakjes koffie in de Counter voor een wakkere selectie. De wedstrijd in Oude Pekela tegen Noordster was geen traktatie voor de ogen. EMMS oogde onrustig en creëerde weinig deze ochtend. Dit kwam mede door de harde wind en het barslechte veld. Mitchell Westerbeek zou zijn vee hier nog afsturen, zo gaf hij aan. In de eerste helft vielen er van beide kanten nauwelijks kansen te noteren. In de tweede helft werd dat gelukkig iets beter. Eerst moest Floris de Weerd op de lijn redding brengen, nadat de aanvallers van Noordster de bal al langs Wessel Kriens hadden geschoten. Even later kreeg Tom Schlepers een grote kans aan de andere kant, maar hij twijfelde te lang.

Toen iedereen zich al neergelegd had bij een gelijkspel, kreeg EMMS in de blessuretijd nog een gouden kans op de overwinning. Tom Schlepers werd binnen de 16 getorpedeerd, waardoor de jonge leidsman moest fluiten voor een strafschop. Sander Pater wilde dit varkentje wel even wassen. Zijn inzet van 11 meter verdween echter naast het doel. EMMS miste hierdoor voor de tweede keer achter elkaar een strafschop. Wat nog belangrijker was, was dat de scheidsrechter meteen floot voor het einde van de wedstrijd. Een punt bleef dus over voor de roodhemden, waarbij er dus twee verloren werden gezien de unieke kans op de overwinning.

Beilen – v.v. EMMS 1-1
Na een week ‘rust’ in verband met carnaval, mocht EMMS de kunstmatige wei weer in. In vreselijk slecht weer (hagel, wind) was hoogvlieger Beilen de tegenstander. Thuis verloor EMMS met maar liefst 0-8, dus had het tweede wat recht te zetten. Zo voetbalde EMMS ook in de eerste helft. Het gaf weinig weg en verdedigde zeer geconcentreerd. Daan van der Meulen (vervanger van de zieke Renco Boertien) heerste achterin en ook Sam Hutten speelde een goede wedstrijd. Overigens ontsnapte Daan wel in de eerste helft, toen de scheidsrechter een overtreding van hem in de 16 niet goed beoordeelde en EMMS een doeltrap gaf.

EMMS kreeg via Robin Eggen ook kansen, maar deze werden niet benut. Zo leek de rust bereikt te worden met de brilstand. Echter pakte EMMS verrassend nog net voor de pauze een voorsprong. Een goede vrije trap vanaf de zijkant van Martijn Eggen werd fantastisch binnengekopt door Sam Hutten. Hij torende hoog boven iedereen uit en kopte de bal uitstekend naar de grond in het net: 0-1.

Na rust een ander EMMS. Het spel was een stuk minder en de concentratie was weg. Beilen zette aan en kreeg uiteindelijk een discutabele strafschop mee, nadat Tom Schlepers geduwd werd in de eigen 16 en met zijn handen op de bal viel. Strafschop aldus de scheidsrechter. Deze werd feilloos benut door de aanvoerder van de gastheer. In het restant van de wedstrijd bleef Beilen drukken en jagen op de voorsprong. Een grote open kopkans werd hopeloos gemist door de geel-zwarten en een prachtige vrije trap werd door Wessel Kriens uit de kruising geplukt. Aan de andere kant bleven de gasten loeren op een counterkans en deze kwam er ook. Robin Eggen leek naar de grond gewerkt te worden, maar de scheidsrechter beoordeelde dit niet als strafschop. Ondanks de druk van Beilen hield EMMS stand en kon het na het laatste fluitsignaal tevreden zijn met een punt. Het ene gelijkspel (Noordster) is het andere niet, zo werd vandaag duidelijk.

v.v. EMMS – Germanicus 1-1
Een wedstrijd die niet verloren mocht worden, zo was vooraf duidelijk. De onderste 5/6 ploegen staan dicht op elkaar en elke misstap in een onderlinge wedstrijd kan ervoor zorgen dat je 3 plekken zakt. Het tweede elftal wil graag in de eerste klasse blijven en moet dit soort wedstrijden dus winnen.

Vanaf minuut 1 bleek dit echter niet. EMMS was slordig, oogde niet geïnspireerd en speelde heel matig. Gelukkig trof het in Germanicus een tegenstander die niet de kwaliteiten had hier gebruik van te maken. Beide ploegen creëerden weinig in die eerste helft. Een curieuze vrije trap op de rand van het strafschopgebied leidde tot de 0-1. Elroy Mecklenfeld leek de bal te spelen, maar de referee floot toch voor een vrije trap. Deze werd feilloos binnengeschoten door de Coevorder aanvoerder: 0-1. Tot aan de rust bleef het voor beide doelen verder rustig.

Na rust een veel beter EMMS. Het knokte weer en ging op jacht naar de gelijkmaker. Grote kansen kreeg het echter niet, totdat EMMS een corner kreeg. De afvallende bal kwam terecht bij Floris de Weerd, die de bal richting doel schoot. In de 16 werd deze door een van de verdedigers bijna klem gepakt. Hands en dus een strafschop. Robin Eggen was deze keer de man die het ging proberen van 11 meter. Weer een andere speler, maar hetzelfde resultaat. Ook nu ging de poging vanaf de stip er niet in en eindigde de poging op de lat. EMMS bleef het proberen en verdiende opnieuw een strafschop. Een domme overtreding van de doelman op Tom Schlepers gaf de thuisploeg opnieuw een grote mogelijkheid. Deze keer ging De Weerd achter de bal staan. De bal van de middenvelder ging hoog in de bovenhoek: 1-1 en dus eindelijk een rake strafschop.

Beide ploegen gingen vervolgens voor de overwinning, maar anders dan een paar kleine mogelijkheden kwamen de ploegen niet. Hiermee pakte EMMS opnieuw een punt en blijft het spannend onderin de 1e klasse. Volgend weekend is EMMS een weekje vrij en vervolgens moet het in Zweeloo tegen Sweel vol aan de bak.