Nieuwsbericht

Stijn Arkes wint Totaal Techniek FIFA’19 toernooi

Jeugdspeler Stijn Arkes heeft op 23 februari het 2e v.v. EMMS FIFA toernooi gewonnen. In de finale was hij met Benfica sterker dan het AS Monaco van Elroy Mecklenfeld. Hiermee won Stijn de prachtige Totaal Techniek trofee en een mooie financiële bijdrage. De derde plek was voor Glenn ter Wielen, die deze keer zijn favorietenrol wel waarmaakte.

De tweede editie van het FIFA toernooi in kantine De Counter werd om 15.00 uur geopend met de loting. Liefst 32 deelnemers hadden zich opgegeven, waarmee het deelnemersveld ook maximaal gevuld was. Het deelnemersveld was een mooie mix tussen jonge en oude(re) spelers van JCLE en v.v. EMMS.

Anders dan bij de voorgaande editie werd er nu ook geloot met welk team de deelnemers gingen spelen. Ook nu was Ruud Gullit weer gestrikt om de loting te verrichten en daarbij kreeg hij deskundige hulp van Lenn Kosse, Bas en Coen Ekkel en Yaneau Schlepers. De loting verliep zonder problemen en de warme balletjes deden hun werk. Mede-organisator, sponsor en titelverdediger Jord Anbergen kreeg ‘toevallig’ de beschikking over Real Madrid. Veel plezier leverde dit hem overigens niet op. Hij kwam de poulefase nog door, maar al in de 2e ronde was het exit voor de topfavoriet die niet op kon tegen het Arsenal van Jeffrey Klok.

Het toernooi werd op liefst 8 TV’s afgewerkt en deze waren weer keurig verzorgd door sponsor Electroworld Hans Brinkhuis. Hierdoor lage de virtuele velden er weer spic en span bij en konden alle wedstrijden doorgang vinden. Al snel werd duidelijk dat Elroy Mecklenfeld, Jorunn Kleinheerenbrink, Stijn Arkes en Glenn ter Wielen de te kloppen mannen waren deze middag. Zij bereikten dan ook zonder problemen de winnaarsronde. In de verliezersronde bleek Denny Arkes al snel de te kloppen man. Hij miste overigens op doelsaldo de winnaarsronde en was daarom getergd de verliezersronde te winnen. Dat deed hij dan ook en zo pakte RB Leipzig de hoofdprijs in de troostfinale.

De winnaarsronde was intussen ook in volle gang en daar boekten Elroy, Glenn, Jorunn, Bas Boertien en Jari Veltink gemakkelijke overwinningen. In de kwartfinale vloog vervolgens Boy Pieper uit het toernooi. Opnieuw een verrassing, aangezien hij de vorige keer nog op het podium eindigde. Zo zou het toernooi sowieso een nieuw podium krijgen. Nadat Elroy in de halve finale verrassend had afgerekend met het Liverpool van Glenn, klopte Stijn Arkes Internazionale (Bas Boertien). In een weinig spannende finale had Arkes vervolgens weinig te duchten van Mecklenfeld. Op het prachtige hoofdveld van De Kei was Benfica heer en meester en werd rond 19.30 uur Stijn uitgeroepen als winnaar van het toernooi. In de strijd om plek 3 had Glenn zijn handen vol aan Bas, maar maakte het uiteindelijk toch af. Hiermee was het toernooi ten einde. Met een koele versnapering werd er door de organisatie nog even geëvalueerd en kon er teruggekeken worden op een zeer geslaagd toernooi.

Naast de 32 deelnemers wil de organisatie sponsoren Totaal Techniek en Electroworld Hans Brinkhuis bedanken voor hun bijdrage voor dit evenement. Ook Rob Vermeltfoort en stagiaire Maaike Westdijk worden hartelijk bedankt voor hun inzet achter de bar en in de keuken, de sportdranken en sportvoeding waren niet aan te slepen deze middag en avond.