Nieuwsbericht

EMMS wint vlak voor tijd van Raptim

De selectie is weer nagenoeg compleet voor trainer Johan Oldekamp, goed nieuws aangezien in de komende periode de competitie beslist gaat worden. Het gaat de laatste weken wat moeizamer met EMMS maar het staat nog steeds knap in de bovenste regionen. Yuri Hertsenberg was weer fit genoeg om te starten op zijn vertrouwde positie, Justin Westerbeek verving Emiel Kosse die afwezig was.

Het duel ging redelijk gelijk op, Raptim een goed voetballende ploeg nam het initiatief en liet zien dat het bovenin de derde klasse hoort. EMMS daarentegen kreeg de eerste mogelijkheid, een voorzet werd door de keeper niet goed verwerkt en kwam voor de voeten van Maurice Kosse maar zijn schot werd op de lijn gekeerd.

Raptim voetbalde iets beter maar mist creativiteit om echt gevaarlijk te worden. EMMS dat zelf ook niet veel creƫerde kwam wel op voorsprong, Maurice Kosse probeerde het uit een vrije trap van ver, met de wind in de rug ging de bal hard en hoog over de doelman 1-0. Jorunn Kleinheerenbrink werd nog een keer in stelling gebracht maar zijn schot trof net geen doel. Raptim werd het meest gevaarlijk via de invallende linksback, die trok naar binnen maar zijn schot ging over de kruising.

Na rust speelde EMMS tegen de wind in en dit zorgde direct voor druk van de kant van Raptim, een aanval over de linkerkant werd perfect voorgezet en tegendraads door de opkomende middenvelder ingeknikt, 1-1.

Het duel speelde zich met name af op het middenveld en beide ploegen hadden veel balverlies waardoor de kansen schaars waren, beide ploegen leken genoegen te nemen met een (terecht) gelijkspel maar vlak voor tijd was daar toch weer topscorer Jord Anbergen. Jord Anbergen, verder de gehele wedstrijd onzichtbaar, schatte een vrije bal goed op waarde, de keeper was net te laat waardoor hij de bal er net langs kon tikken. Zondag speelt EMMS in en tegen Ruinen.