Nieuwsbericht

EMMS geeft voorsprong uit handen bij CEC

Yuri Hertsenberg keerde terug in de punt van de aanval na een periode van afwezigheid, Glenn ter Wielen en Erik Kosse waren afwezig. Verder geen verrassingen in de basiself.

Op een nat maar bespeelbaar veld was EMMS in de beginfase de betere tegen CEC, met name spits Yuri Hertsenberg liet bij vlagen zijn klasse zien en was betrokken bij nagenoeg elke aanval.

De eerste grote kans was dan ook voor EMMS, een combinatie via Jord Anbergen stuurde Yuri Hertsenberg in de diepte en die gaf de bal vervolgens voor op Jord Anbergen maar zijn stift ging langs het doel. CEC probeerde het via de krachtpatsers in de as van het veld, EMMS had de handen vol aan de middenvelders en aanvallers.

Na twintig minuten spelen kwam EMMS op voorsprong, een makkelijk gegeven vrije bal werd ingeschoten door Maurice Kosse. Het leek een eenvoudige prooi te worden voor de keeper maar de verdediger veranderde de bal van richting en de keeper was kansloos.

Vlak na de 0-1 werd het ook al 0-2, Bastiaan Anbergen ging door over de rechterflank en zijn aangesneden voorzet werd niet goed weggewerkt en de rebound was voor Jorunn Kleinheerenbrink, 0-2. CEC had daarna diverse goede mogelijkheden om de achterstand te verkleinen maar het was niet resoluut genoeg in de afwerking.

De thuisclub mocht van geluk spreken dat het met elf man mocht blijven staan, een keiharde overtreding van achteren op de enkels van Yuri Hertsenberg werd bestraft met geel. Een schitterende aanval via Dennis Lamberink, Yuri Hertsenberg kwam bij Jord Anbergen maar hij trof de buitenkant van de paal.

Na rust een beter CEC, EMMS werd teruggedrukt en de eerste grote kans was dan ook voor de thuisclub, maar Bastin Kleinheerenbrink redde. Op een ijskoud sportpark, waarbij de natte sneeuw zich ook liet zien kreeg Jorunn Kleinheerenbrink een goede kans maar hij trof de keeper.

Vlak na de mogelijkheid op 0-3, kwam CEC schitterend terug in de wedstrijd. Een poging van ver belandde in de bovenhoek en CEC ging vervolgens vol voor een punt of misschien wel meer. EMMS wist het duel niet meer te controleren en na een uur spelen was het dan ook gelijk. De bal werd door Jeffrey Klok niet goed verwerkt en de aanvaller bedacht zich niet en met een mooie lob wist hij Bastin Kleinheerenbrink te verschalken.

Alle hens aan dek en het duel kon alle kanten op, CEC kreeg de grootste kans, de aanvaller kwam naar binnen toe en schoot de bal in de verre hoek maar net langs het doel. Het laatste kwartier op een kletsnat veld was het alleen maar vechten en duels, maar gescoord werd er niet meer. Op basis van de gehele wedstrijd een terechte uitslag.

Duur puntverlies voor de koppositie, op basis van de wedstrijden na de winterstop is dat misschien toch een illusie.