EMMS en Protos in evenwicht

Zonder aanvallers Glenn ter Wielen en Yuri Hertsenberg moest EMMS aantreden tegen Protos, voor EMMS altijd een lastige tegenstander. Dennis Lamberink, op meerdere posities inzetbaar, startte in de punt van de aanval. Erik Kosse, ook weer beschikbaar startte op de bank net als Arjan van der Most en Siem Kosse.

EMMS begon nog wel redelijk aan het duel, het kwam diverse malen via de zijkant door maar de laatste pass was telkens niet nauwkeurig genoeg om de bezoekers uit Steenwijksmoer te verontrusten. Nadat Jord Anbergen enkele malen onder de zoden werd gelegd kwam hij halverwege de eerste helft wel in het strafschopgebied, via een combinatie met Maurice Kosse leek hij de openingstreffer te maken maar zijn schot ging rakelings langs het doel.

Gedurende de eerste helft beet Protos steeds meer van zich af, dit kwam mede door het onzekere en laconieke spel van EMMS. Vanuit een corner leek Bastin Kleinheerenbrink de bal te verwerken, maar stompte de bal naar achteren, maar Dennis Lamberink kon de bal op de doellijn nog verwerken.

Door deze waarschuwing zou je normaliter wakker worden, maar even later kwam Protos dan toch op voorsprong, in eerste instantie werd de bal nog weggewerkt maar de middenvelder bracht de bal opnieuw voor het doel en de lange aanvaller kopte de bal schitterend tegendraads in de kruising.

EMMS mocht van geluk spreken dat het niet 0-2 werd, door een fout in de verdediging kon de aanvaller richting Bastin Kleinheerenbrink, maar die keerde de bal met de voet.

In de tweede helft probeerde EMMS het wel, maar Protos verdedigde met lief en leed. EMMS gooide het over een andere boeg en de fysieke Erik Kosse en Arjan van der Most werden gebracht voor Jeffrey Klok en Henry Bosman.

Na een uur spelen moest de thuisclub met tien man verder, Justin Westerbeek probeerde de bal weg te schieten en zag zijn directe tegenstander niet aankomen, het te hoge been werd ‘beloond’ met een rode kaart.

EMMS ging er nu vol voor en streed voor wat het waard was, verdediger Bastiaan Anbergen kwam net een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken en Erik Kosse kopte de bal rakelings voorlangs. Tien minuten voor tijd kwam dan toch wel de terechte gelijkmaker, Jord Anbergen profiteerde van een slippertje van de verdediger en schoot de (houdbare) bal langs de stilstaande doelman.

In het slot kon het duel alle kanten op, Maurice Kosse speelde de bal onnauwkeurig terug, de aanvaller ging richting de doelman maar speelde de bal te ver voor zich uit. Wederom een fout van EMMS leidde de grootste kans in voor Protos, keeper Bastin Kleinheerenbrink was al gezien en alleen Emiel Kosse stond nog op de lijn maar de aanvaller schoot de bal op de paal.

In de laatste minuut kreeg EMMS de allerbeste mogelijkheid, was het niet dat de verdediger de bal met de hand weg sloeg maar de verder goed leidende scheidsrechter zag het als enige niet. Al met al een terechte uitslag in een boeiend duel.