EMMS 2 doet zichzelf de das om op koude zondag tegen Annen

Het tweede elftal heeft in de eerste wedstrijd na de winterstop een nederlaag geleden tegen VV Annen. Bij rust stonden de manschappen van Hans Werink nog met 2-1 voor. In een waar voetbalgevecht stond de thuisploeg echter na 90 minuten met lege handen: 3-4.

Op de eerste zondag van februari stond voor de rood-witten het duel met VV Annen op het programma. Uit had het elftal van Jus d’orHans Werink nog met 2-0 verloren, maar was het zeker niet kansloos. De trainer/coach/verzorger had vandaag de beschikking over een bijna fitte en zeer ruime selectie. Maar liefst 16 spelers waren fit genoeg om te spelen, waardoor er geen risico genomen hoefde te worden met de lichtgeblesseerde Michael van Dijk. Hij bleef net als Sander Pater (die door werkverplichtingen niet getraind had) buiten de wedstrijdselectie. Bas Hein ontbrak vanwege familieverplichtingen.

Na het eerste fluitsignaal was het weer even zoeken voor de thuisploeg, de automatismen ontbraken duidelijk nog. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de gasten na zo’n 10 minuten op voorsprong kwamen. De verdediging was duidelijk nog niet wakker en de rechtsbuiten kon de bal eenvoudig in de linkerhoek schuiven.

Even later schakelden twee EMMS-ers elkaar bijna uit, toen zowel Sam Hutten als Floris de Weerd de bal wilden wegkoppen. Dat lukte laatstgenoemde wel, maar Sam raakte vol het hoofd van Floris. Na de benodigde verzorging konden beide spelers gelukkig verder. Blijkbaar had EMMS dit moment even nodig, want vanaf toen begon de machine te draaien. Duels werden gewonnen en er werden kansen gecreëerd. Robin Eggen liet de eerste grote kans liggen, maar na een half uur was het toch raak. De Weerd won een kopduel in de 16 bij de tegenstander, waarna de bal door Rick Nijkamp bij Niek Kosse werd neergelegd. Met een verwoestend schot met de linkervoet liet de spits de Annense keeper kansloos: 1-1.

EMMS ging goed door en ging op jacht naar een voorsprong. Deze kwam er zo’n 5 minuten voor rust. Een vrije trap vanaf de rechterflank werd door Elroy Mecklenfeld op het hoofd bij aanvoerder Renco Boertien gelegd. Deze legde de bal panklaar voor het vijandelijke doel. Daar stond Martijn Eggen klaar om de bal in het lege doel te werken: 2-1. Nog was de honger na doelpunten niet gestild. Een prachtige pass van Rick Nijkamp zette de oudste Eggen 1-op-1 met de doelman. Waar de jongere Eggen al klaar stond om de bal af te werken, besloot zijn broer het zelf te proberen. Met een uiterste inspanning kon de keeper de bal net pakken, waardoor de 2-1 ook de ruststand bleek.

In de rust werd Nijkamp vervangen door Tom Schlepers. Net als bij de start van de 1e helft, was ook het begin van de tweede helft onder de maat. De scherpte ontbrak bij de thuisploeg en het maakte veel fouten. Het was dan ook niet verwonderlijk dat een fout de gelijkmaker inleidde. Doelman Wessel Kriens, tot dan toe zeer betrouwbaar, maakte een inschattingsfout bij een aanval van de gasten. Hierdoor kon een van hun aanvallers de bal in het lege doel schuiven: 2-2. Waar EMMS in de eerste helft de rollen nog om kon draaien, lukte dat niet echt in de tweede helft. Ook invallers Dion Pieper, Mitchell Westerbeek en Brian Arkes konden het tij niet keren. Toch bleef EMMS met plaagstootjes wel gevaarlijk en kwam het zelfs opnieuw op voorsprong. Een vrije trap van Robin Eggen verdween in een keer in het doel van de tegenstander: 3-2!

Ondanks het slechte spel moest dit de thuisploeg toch een boost geven. Het niveau bleef echter onder de maat. Niet alleen de thuisploeg, maar ook de gasten speelden niet groots. Toch leken de gasten weer langszij te komen, maar een grote defensieve fout van EMMS werd niet afgestraft door de aanvallers van de bezoekers. Een goede waarschuwing zou je denken, maar niets bleek minder waar. Nog geen 5 minuten later ging Mitchell Westerbeek in de fout en kon de spits van de tegenstander eenvoudig de 3-3 aan laten tekenen.

Dit was voor laatste man Boertien het signaal om mee naar voren te gaan om op zoek te gaan naar de 4-3. Tot hele grote kansen leidde dit niet. Sterker nog, het waren de bezoekers die opnieuw scoorden. Een lange bal werd op het middenveld door de gasten onderschept. De verdediging van EMMS stond niet goed opgesteld, waardoor een lange steekbal door het centrum genoeg was om de verdediging te ontmantelen. Een ultieme tackle van Sam Hutten zorgde er per ongeluk voor dat de verdediging en doelman helemaal uit positie waren, waardoor Annen eenvoudig de 3-4 binnen kon schuiven.

In de absolute slotfase probeerde EMMS het nog wel, maar ontbrak het de thuisploeg aan het beetje geluk wat het nodig had voor een treffer. Na ruim 90 minuten vond de matige leidsman het voldoende en floot hij voor het laatst. Zo nam VV Annen de 3 puntjes mee naar het hoge Noorden. EMMS had op basis van de kansen en de eerste helft zeker meer verdiend, maar het deed zichzelf de das om door grote persoonlijke fouten te maken. Als het dit soort wedstrijden niet gaat winnen en het zulke fouten blijft maken, wordt het een zware tweede seizoenshelft voor het tweede elftal.

Volgende week volgt een cruciale uitwedstrijd bij Valthermond. Daar moeten punten gepakt worden om weg te blijven bij de absolute hekkensluiters.