EMMS pakt de koppositie tegen Ruinen

Het was puzzelen voor Johan Oldekamp tegen Ruinen, door het ontbreken van basisspelers Yuri Hertsenberg, Glenn ter Wielen, Erik  Kosse en Bastiaan Anbergen werden good-old Renco Boertien, Robin Eggen en A-junioren Siem Kosse en Kevin Marissen aan de selectie toegevoegd. Maurice Kosse en Dennis Lamberink waren wel fit genoeg om te kunnen starten.

Het voor EMMS toch wel onbekende Ruinen bleek een stugge tegenstander te zijn en liet zich niet onbetuigd deze middag. EMMS had op het kunstgras het grootste gedeelte van de eerste helft het meeste balbezit, maar echt grote kansen wist het nog niet te creëren.

De meeste dreiging ging uit van Jorunn Kleinheerenbrink, met een paar schitterende passeeracties liet hij zijn directe tegenstander zijn hielen zien. Dit leidde ook tweemaal tot serieus gevaar, de eerste keer gaf hij de bal voor op Jord Anbergen maar de verdediger was net op tijd om de bal te blokken.

Even later ging Jorunn Kleinheerenbrink voor eigen succes, maar zijn schot was niet krachtig genoeg om de keeper te verschalken. Ruinen probeerde het in de counter en met enkele cornerballen, maar de pogingen kon doelman Bastin Kleinheerenbrink niet verontrusten.

Vijf minuten voor de warme thee kwam EMMS verdiend op voorsprong, Maurice Kosse vond Jorunn Kleineheerenbrink met een mooie lange pass, het vervolg van de jongeling was nog mooier. Hij nam de bal panklaar aan en gaf de bal precies op maat aan Jord Anbergen, die omspeelde de keeper en vanuit een moeilijke hoek maakte hij de 1-0.

Na rust kwam EMMS sterk uit de kleedkamer en dwong Ruinen terug, toch was de beste kans voor de bezoekers. De aanvaller nam de bal goed mee, draaide weg en zijn mooie poging werd fantastisch uit het doel geranseld door Bastin Kleinheernbrink. Een poging die iedereen bijna al telde. De opkomende  en sterk spelende verdediger Emiel Kosse kwam goed door op de flank en snelde zijn tegenstander voorbij, maar zijn poging ging net over het doel.

Een kwartier in de tweede helft wist EMMS de marge wel op twee te brengen, Maurice Kosse ging het strafschopgebied in en kreeg de bal mee van Jord Anbergen, die liep zelf door en werd vervolgens op maat bediend en zijn schot was de doelman te machtig 2-0.

Het was aan EMMS zelf te danken dat het niet verder uitliep door nonchalance waardoor Ruinen af en toe wel dreigend was maar nooit echt gevaarlijk. Gelegenheidsspits Arjan van de Most kon zijn werklust nog belonen met een doelpunt, hij werd met de hak in stelling gebracht door Maurice Kosse maar van dichtbij werkte hij de bal tegen de doelman.

Invaller Robin Eggen was vlak voor tijd zijn directe tegenstander te slim af en kon samen met Jord Anbergen richting de doelman, maar hij werd om dubieuze redenen afgefloten door de scheidsrechter. Een verdiende 2-0 winst, zondag (als het weer het toelaat) speelt EMMS in Weerdinge.