EMMS in de tweede helft ruim langs Protos

In het jaar 2016/2017 zaten Protos en EMMS ook al bij elkaar in de competitie, in het kampioensjaar van v.v. EMMS wisten de Slagharenaren alleen niet van Protos te winnen. Inmiddels 2 jaar verder maar EMMS was gewaarschuwd dat er in Steenwijksmoer niet gauw gewonnen wordt. Emiel Kosse startte in de laatste linie ten faveure van Erik Kosse, verder weinig verrassingen in het basiselftal waardoor Dennis Lamberink wederom vanaf de linksachter startte en dit weer uiterst goed deed.

De beginfase was slordig en was van beide kanten niet erg best. Veel duels en balverlies waren de kenmerken voor het eerste kwartier. Na een kwartier kreeg EMMS wel de eerste kans, Yuri Hertsenberg kreeg een schotkans maar zijn poging werd onderbroken door de verdediger. Daarna was het de beurt aan de opstormende Bastiaan Anbergen, die kreeg de bal via de hak terug van Maurice Kosse maar hij schoot in de handen van de doelman.

Protos liet zich na een half uur ook gelden, de middenvelder stak het halve veld over maar zijn schot ging in de handen van doelman Wessel Kriens. Nadat Glenn ter Wielen de keeper raakte en Jord Anbergen de bal net voorlangs schoot was het enkele minuten voor rust de grootste kans voor EMMS, Jordi van der Heyden speelde Maurice Kosse goed aan, die bediende Yuri Hertsenberg en die leek op de doelman af te stevenen maar de laatste man wist de bal alsnog met een sliding weg te werken.

Protos deed voor de rust ook nog een duit in het zakje, door knullig verdedigen bij EMMS kwam de rechtsbuiten in balbezit en die gaf de bal voor maar EMMS had het geluk dat de aanvaller van heel dichtbij de bal niet goed kon raken.

Na de rust kwam EMMS nagenoeg direct op voorsprong, via Jord Anbergen en Yuri Hertsenberg kwam de bal bij Maurice Kosse terecht, die probeerde het van afstand en de keeper kon de bal niet klemmen, Jord Anbergen was er als de kippen bij om de 0-1 te maken.

Hierna was het nagenoeg alleen EMMS wat de klok sloeg, maar het verzuimde in de afronding. Glenn ter Wielen trof kort achter elkaar de doelman en vervolgens de paal. Maurice Kosse moest het duel een kwartier voor tijd beslissen, Glenn ter Wielen gaf de bal uitstekend voor, Jord Anbergen liet de bal gaan maar vanaf een meter of tien schoot hij hard op de hand van de doelman.

De keeper hield Protos op de been maar moest even later toch capituleren. De bedrijvige Glenn ter Wielen gaf de bal mee aan Yuri Hertsenberg, oog in oog met de doelman bleef hij uiterst koel. De laatste tien minuten kwam debutant Siem Kosse samen met Erik Kosse in het veld. Laatstgenoemde gelegenheidsspits had maar acht minuten nodig voor een doelpunt, Erik Kosse werd de diepte in gestuurd en hij schoof de bal door de benen van de doelman 0-3.

Een ruime en verdiende overwinning op basis van de tweede helft. Zondag wacht EMMS het pittige uitduel met Dalen.