EMMS legt agressief CEC over de knie

EMMS is dit seizoen verrassend op schot in de competitie, zondag werd CEC het slachtoffer van het team van Johan Oldekamp. Er keerden enkele spelers terug bij de selectie, Maurice Kosse was weer hersteld en verving de afwezige Glenn ter Wielen. Daarnaast keerden Erik Kosse, Emiel Kosse en Jordi van der Heyden terug en startten op de bank.

CEC was nog niet erg wakker, want de vleugelverdediger en centrale verdediger lieten zich eenvoudig de bal ontfutselen en dit buitenkansje werd door Yuri Hertsenberg direct achter de doelman geschoten.

EMMS was de betere en laagvlieger CEC probeerde het met name met agressief en hard spel. De middenvelder van CEC wou zogenaamd even de toon zetten en met werkelijk een schandalige overtreding op Yuri Hertsenberg werd hij resoluut van het veld gestuurd. Yuri Hertsenberg moest zich noodgedwongen laten vervangen door Emiel Kosse en mocht van geluk spreken dat hij zijn been niet brak.

CEC liet vervolgens de kop niet hangen en met veel passie en strijd ontstond in de eerste helft een gelijkopgaand duel. Nadat een glaszuiver doelpunt van Jord Anbergen werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel was het een kwartier voor rust toch nog 2-0, Maurice Kosse stoomde op richting de aanval en met een perfecte steekpass op topscorer Jord Anbergen werd hij voor de keeper gezet en de man in vorm wist hier wel raad mee 2-0.

Enkele minuten voor de rust ontfutselde Jord Anbergen de bal bij de verdediger maar zijn harde schot belandde op de paal en kwam terug in het veld. EMMS stond niet goed opgesteld en via de counter werd CEC zo gevaarlijk dat de sterke spits in het strafschopgebied zeer effectief was en niet geheel onverdiend de aansluitingstreffer maakte.

Na rust de taak voor EMMS om de wedstrijd snel te beslissen, invaller Emiel Kosse was zeer dreigend in de voorste linie, hij ging alleen richting de doelman maar met een fantastische save wist de kleine doelman van CEC zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Na deze geweldige redding deed de keeper er nog een schepje bovenop door de poging van wederom Emiel Kosse uit de bovenhoek te ranselen. Driemaal scheepsrecht zou je denken, Maurice Kosse kwam door over de linkerkant en zijn voorzet kon van dichtbij ingeschoten worden, maar voor een leeg doel mistte Emiel Kosse tot ontsteltenis van het vele EMMS publiek.

Twintig minuten voor tijd wist EMMS eindelijk de verdiende treffer te maken, wie anders dan Jord Anbergen maakte de treffer na goed voorbereidend werk van Jorunn Kleinheerenbrink. Het verzet van CEC was definitief gebroken en mede door de ijzersterk spelende verdediger Jeffrey Klok bleef het verdedigend uiterst degelijk. Henry Bosman probeerde het met een schitterend afstandsschot maar de bal ging via de binnenkant van de paal weer het veld in.

Topschutter Jord Anbergen had er nog wel zin in, hij werd voor de keeper gezet en ook nu was het raak. Vijf minuten voor tijd was de zeer goed spelende en nog maar 17-jarige Jorunn Kleinheerenbrink zijn directe tegenstander te slim af, zijn voorzet werd door Maurice Kosse voor de verdediger opgepikt en met een sliding bracht hij de eindstand op 5-1. Een duidelijke en klinkende zege voor EMMS, op basis van de tweede helft zeer verdiend.

Zondag staat de lastige uitwedstrijd tegen Raptim op het programma, dat na twee overwinningen de stijgende lijn heeft gevonden.