EMMS 2 wordt 2e in 2e klasse

Het tweede elftal van v.v. EMMS heeft zich dankzij een knappe 5-2 overwinning op Protos en een ruime nederlaag bij Ruinerwold (3-0) geplaatst voor de nacompetitie. In het thuisduel met de ploeg uit Steenwijksmoer kwam het twee keer op achterstand, maar toonde het veerkracht. In de tweede helft was de ploeg heer en meester en ging de stand van 2-2 naar 5-2. Tegen Ruinerwold was het onder tropische omstandigheden zwaar en ging het ondanks een overwicht voor rust met een achterstand de rust in. Na rust liet het opnieuw kansen onbenut en liep de thuisploeg geflatteerd uit naar 3-0.

VV Protos was bij het bezoek op de Kei op zoek naar eerherstel. Eerder dit seizoen werd het in Steenwijksmoer liefst 0-6. De gasten vandaag hadden zeker nog een goede kans op een plek in de nacompetitie. Dan moest er wel gewonnen worden van EMMS, dat juist de laatste tijd de overwinningen aaneenrijgt.

De gasten lieten meteen vanaf minuut 1 de intenties blijken en trokken vol ten aanval. Na 12 minuten werden ze beloond met een treffer: 0-1. Hier gingen wel wat fouten van de defensie van de thuisploeg aan vooraf. Niet lang na de achterstand kwam EMMS alweer langszij. Floris de Weerd passte een bal in een keer uit de lucht door naar Niek Kosse. Met enig fortuin kon de lange spits afronden: 1-1.

EMMS ging vervolgens op zoek naar de voorsprong, maar juist toen die treffer in de lucht hing, waren het opnieuw de bezoekers die scoorden. De linksback mocht volledig vrij opstomen en kegelde de bal prachtig via de lat achter de kansloze Wessel Kriens: 1-2. EMMS moest opnieuw in de achtervolging. Daar slaagde het net voor rust in. De bedrijvige Elroy Mecklenfeld maakte zichzelf knap vrij en met een fenomenaal schot vanaf 18 meter liet hij de doelman van Protos kansloos: 2-2.

Na rust wilde de thuisploeg niet opnieuw in de achtervolging. Het troefde de gasten op alle gebieden af en na 1 minuut in de tweede helft was het al raak. Niek Kosse rondde opnieuw af na goed voorbereidend werk van Sander Pater. Diezelfde Pater stond 10 minuten later aan het einde van een goed aanval. Een prachtige pass van middenvelder Brian Arkes werd op waarde geschat door de linksbuiten van de Slagharenaren. Alleen voor de doelman bleef Pater rustig en werd het 4-2. Hiermee was het verzet gebroken en ging EMMS door. De 5-2 na een uur spelen was de definitieve beslissing. Doelpuntenmaker was opnieuw Sander Pater, dit keer op aangeven van uitblinker Niek Kosse.
In het vervolg van de wedstrijd liet de thuisploeg nog enkele kansen op een grotere score liggen, maar in het laatste half uur kwam er geen verandering meer in de uitslag. 5-2 en weer drie punten. Door de andere uitslagen was de 3e plaats inmiddels een zekerheidje.

Het laatste competitieduel van het seizoen voor EMMS 2 was in en tegen Ruinerwold. Op een werkelijk tropische zondag toog EMMS met slechts 11,5 fitte spelers richting Drenthe. Bas de Vent had zijn vrije zondag opgeofferd om aan te sluiten bij het team van B&H. De gasten begonnen uitstekend aan de wedstrijd en hadden veruit het beste van het spel. Kansen voor o.a. Niek Kosse en Robin Eggen werden echter onbenut gelaten. Hiervoor kreeg EMMS bij een spaarzame mogelijkheid tegen de rekening gepresenteerd. Dion Pieper werd bij een tegencorner verkeerd gecoacht, waardoor zijn man prachtig en uitstekend binnen kon koppen: 1-0.

Voor rust had EMMS echter gemakkelijk langszij kunnen komen. Twee grote kopkansen waren echter niet besteedt aan aanvoerder Renco Boertien. Twee keer werd de bal recht in de handen van de doelman gekopt. Toch gaf het spel voldoende aanknopingspunten om alsnog een goed resultaat weg te halen in Ruinerwold. Na rust begon EMMS moeizaam, maar kon het opnieuw kansen creëren. Een grote kans was er voor Robin Eggen, na een goed pass van Bas de Vent. De spits liet de kans echter liggen. Nog geen 20 seconden werd het duel beslist aan de andere kant. Slap verdedigen zorgde ervoor dat Wessel Kriens kansloos was bij een tegenaanval: 2-0. Nog geen paar minuten later was het definitief over, toen Ronald van der Felz er door een +/- 60 jarige aanvaller werd uitgelopen. De Ravanelli look a like bleef alleen voor Kriens rustig en bepaalde de einduitslag op 3-0.

Een geflatteerde en onnodige nederlaag. Na de wedstrijd bleek dat Raptim hun wedstrijd ook verloren had bij aartsvijand Dedemsvaart. Hierdoor zorgde de buurman er onbedoeld voor dat EMMS de 2e plek in de eindrangschikking behield. Na een kampioenschap twee seizoenen geleden, een promotie vorig jaar en nu opnieuw een plek in de nacompetitie, kan EMMS 2 terugkijken op een uitstekend seizoen. In een duel met VV Sweel op 10 juni kan EMMS daardoor voor het eerste in de geschiedenis doorstoten naar de 1e klasse Noord. Volgens enkele cynische ‘kenners’ heeft EMMS 2 daar niets te zoeken, maar het is aan het tweede elftal om het tegendeel te bewijzen. Mocht dit niet lukken is er ook geen man overboord en mag het zeer tevreden terugkijken op het seizoen 2017/2018.