Tweede elftal klopt SV Dedemsvaart voor de 4e keer op rij in spektakelstuk

EMMS 2 heeft buurman SV Dedemsvaart opnieuw verslagen in een onderling duel. Na een 1-0 ruststand voor de oranjehemden was de eindstand na 90 minuten uiteindelijk 2-3. Aanvoerder en oud-Dedemsvaarter Renco Boertien was met 2 treffers het goudhaantje bij de bezoekers. De andere treffer kwam van Niek Kosse.

Met een zeer krappe selectie moest EMMS op zondag 15 april proberen buurman en aartsrivaal SV Dedemsvaart te kloppen. In de voorgaande drie edities van deze burenruzie was EMMS telkens de sterkste gebleken, ondanks dat de tegenstander vaak het beste van het spel had. Het duo B&H kon vandaag geen beroep doen op Jeffrey Arkes en Tom Schlepers. Zij waren uitgeleend aan het derde. Ook doelman Wessel Kriens (1e elftal) en vlagger Rob Nijkamp (Cascaderun, naar verluidt is hij nog steeds onderweg…) ontbraken. Middenvelder Bryan Arkes was daardoor deze dag de keeper. Daarnaast sloot Rick Nijkamp aan vanuit het eerste elftal.

Ondanks de krappe selectie en de wedstrijd van de donderdag ervoor nog in de benen begon EMMS goed aan de wedstrijd. Het was de betere ploeg en creëerde kansen. Spits Robin Eggen had echter niet zijn beste dag en hielp een aantal goede mogelijkheden vakkundig om zeep. Aan de andere kant had gelegenheidsdoelman Arkes weinig te doen. Dit duurde tot de 20e minuut. Een voorzet van SVD werd door de Slagharense defensie niet goed weggewerkt, waardoor de bal pardoes voor de voeten van een van de vrijstaande middenvelders viel. Deze verraste vervolgens met een geplaatst schot doelman Arkes, waardoor Dedemsvaart tegen de verhouding in de leiding nam.

EMMS liet zich echter niet van de wijs brengen en begon weer te voetballen. Ondanks kansen en het betere spel kwam het echter niet tot scoren in de eerste helft. In de rust bleek dat de oudjes Martijn Eggen en Bas Hein het spelen van 2 duels binnen een week niet meer aan kunnen. Zij gaven aan niet verder te kunnen. Hierdoor moesten B&H beide wissels meteen opgebruiken. Niek Kosse en Marco Werink waren de verse krachten die het restant van het duel moesten uitspelen.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Een beter voetballend EMMS en SVD dat met counters de score probeerde uit te breiden. Een corner na een uur spelen leverde voor de bezoekers de volgende kans op. De thuisploeg had bedacht om een van de kleinste mensen bij de sterke Renco Boertien te zetten. Dit bleek enkele momenten later niet de beste keuze… Met gevaar voor eigen leven wist de aanvoerder de bal uiteindelijk langs de doelman te tikken. De bal zou echter voorlangs zijn gerold als Niek Kosse niet op de goede plek stond. Met een eenvoudig tikje belandde de bal in het net: 1-1!

Toen even later de scheidsrechter floot voor een overtreding van de Slagharenaren liepen er wat EMMS-ers naar de kant voor wat water en technische tips van Hans. De warrige scheidsrechter besloot toen blijkbaar dat de vrije trap zonder fluitsignaal genomen mocht worden. De volledig uit positie staande gasten werden dan ook verrast toen de bal vervolgens vanaf links voor het doel werd geslingerd en prima werd binnengeschoten door de rechtsbuiten van de thuisploeg. De treffer werd ondanks hevige protesten gewoon goedgekeurd, een zeer discutabele beslissing. Dit zou echter niet de laatste discutabele beslissing blijken…

EMMS toonde in het restant van de wedstrijd echter opnieuw veerkracht, net als in de wedstrijd tegen Germanicus. In de 70e minuut kreeg het opnieuw een corner. SVD vond blijkbaar dat het bij de vorige corner tegen prima stond. Opnieuw dezelfde kleine verdediger bij de Slagharense aanvoerder. De goede hoekschop belandde wederom bij de kale laatste man. Met een prachtige snoekduik passeerde deze vervolgens de doelman: 2-2. Bij de treffer kwamen de stevige doelman en nr. 3 van Slagharen echter wel met elkaar in aanraking, waardoor er wat medische hulp nodig bleek voor de doelman.

Toen iedereen weer was opgelapt maakten beide ploegen zich klaar voor een spannende slotfase. Het spel ging heen en weer en beiden ging voor de winst. Een kleine 10 minuten voor tijd ging linksbuiten Rick Nijkamp weer eens langs zijn directe tegenstander. Zijn schot belandde vervolgens duidelijk op een hand van een Dedemsvaartse verdediger. De scheidsrechter, die er bovenop stond en de fluit al in de mond had, weigerde echter te fluiten voor een penalty. Vier minuten voor tijd gaf hij deze echter alsnog. Een goedmakertje, zo leek het. Robin Eggen werd licht uit balans gebracht, maar ging gewild naar de grond. Dit vond de leidsman wel genoeg voor een strafschop.

Vaste strafschopnemer Robin Eggen durfde het echter niet aan, gezien zijn vorm deze dag. Aanvoerder Renco Boertien eiste daarom de hoofdrol voor zich op. De ervaren speler stuurde vervolgens de doelman de verkeerde kant op en schoot de penalty feilloos binnen: 2-3! In de laatste minuten probeerde Dedemsvaart het nog wel, maar bleef EMMS betrekkelijk eenvoudig op de been. De vreugde was groot in het Slagharense kamp toen de scheidsrechter na precies 90 minuten voor het laatst op zijn fluit blies. Weer een overwinning voor de roodhemden op SVD! Door de goede resultaten is het tweede elftal inmiddels terug te vinden in de top 3 van de 2e klasse. Aankomende zondag is Germanicus op De Kei opnieuw de tegenstander.