EMMS 2 pakt zwaarbevochten overwinning in Coevorden

Op donderdag 12 april heeft EMMS 2 eindelijk weer eens een overwinning gepakt. Tegen Germanicus werd het uiteindelijk 2-3, na een 1-1 ruststand. Grote man aan Slagharense zijde was Robin Eggen met twee doelpunten. Sander Pater zorgde voor de openingstreffer.

Het beroemde duo B&H had op donderdag 12 april de beschikking over een bijna fitte selectie. Enkel doelman Wessel Kriens (uitgeleend aan het 1e elftal) en Niek Kosse (polsblessure) ontbraken nog. Mark Bosman was iets later, maar dat zijn we wel gewend van de ervaren verdediger uit De Krim. De selectie was daarnaast aangevuld met de van een blessure herstelde Sander Pater van het 1e en de stevige doelman van het derde elftal: Stephen Schlepers.

Nauwelijks begonnen liet Schlepers zijn waarde al zien. Een verre uittrap kwam uiteindelijk bij linksbuiten Pater terecht, die de bal goed meenam en vervolgens uiterst beheerst afwerkte. Al na 2 minuten stond EMMS op een 1-0 voorsprong. Even leek EMMS ook door te drukken, maar bij een corner tegen werd er niet goed verdedigd. Hierdoor kon de thuisploeg eenvoudig 1-1 maken. Even waren de roodhemden van slag en was de thuisploeg een periode de bovenliggende partij. Grote kansen leverde dit niet echt op, waarna EMMS het heft weer in handen nam. Kansen waren aan de voorwaartsen van de bezoekers echter niet besteed. Met 1-1 werd dan ook de rust bereikt.

Na rust een beter EMMS, dat op zoek ging naar de voorsprong. Deze kwam na ongeveer een kwartier. Een prachtige steekbal van Floris de Weerd werd door spits Robin Eggen op waarde geschat. Hij werkte de bal beheerst achter de doelman: 1-2. Nog nagenietend van de treffer letten de Slagharenaren vervolgens niet goed op. De verdediging werd volledig verrast toen Germanicus vanaf de aftrap doorkwam en de linkerspits opeens voor Stephen Schlepers verscheen. Die kon de inzet nog keren, maar de rebound was voor de ook al geheel vrijstaande spits: 2-2.

Na de gelijkmaker begonnen de bezoekers steeds meer te drukken en ging het op zoek naar de overwinning. Elke keer ging het echter bij de laatste pass net mis en leek het duel op 2-2 te eindigen. Echter was het invaller Martijn Eggen die met een prachtige voorzet broertje Robin bereikte. De geheel vrijstaande aanvaller vond vervolgens met zijn hoofd het net: 2-3! Nog 7 minuten te spelen en de overwinning was nu wel heel dichtbij. In het vervolg probeerde de thuisploeg nog wel wat te forceren, maar EMMS bleef eenvoudig op de been. Het had zelfs nog wat kansen om het duel te beslissen. Dit lukte echter niet. Toen de scheidsrechter vervolgens voor het laatst floot was de opluchting dan ook groot bij de roodhemden. Een doordeweekse driepunter, die het tweede elftal goed kon gebruiken.