Nieuwsbericht

Oud Heracles tegenstander van Regioteam

Op sportpark ‘De Balk’ in Balkbrug speelt het Regioteam gemeente Hardenberg woensdagavond 6 juni 2018 tegen oud Heracles. VV Avereest is dit jaar gastheer van het Regioteam van teammanager Johan Gaasbeek. Gert Heerkes, Michel Jansen en Jan Breukelman zijn de coaches van het Regioteam. De aftrap is om 19.30 uur.

Al ruim 15 jaar zijn oud-Heraclieden (spelers, trainers en bestuursleden) verenigd in Oud-Heracles. Zo’n 80 oud-Heraclieden zijn lid van deze groep. Jaarlijks worden er activiteiten georganiseerd. Sinds kort zijn er steeds meer ‘onlangs afgezwaaide’ spelers van Heracles Almelo lid geworden van Oud-Heracles, onder wie Mark Looms, Ricky van den Bergh, Peter Reekers en Brian van Loo zodat er weer een representatief elftal op de been kan worden gebracht. Doel van Oud-Heracles is om oud-spelers betrokken te houden bij Heracles Almelo en samen het familiaire “U, jij en ik, wij zijn Heracles”, karakter uit te dragen.

Op uitnodiging trekken de jongere oud-Heraclieden met veel plezier de regio in voor het spelen van wedstrijden. Hoe leuk is het om zo maar gastheer te zijn voor bekende oud-spelers als Nico Jan Hoogma, Brian van Loo, Peter Reekers, Antoine van der Linden, Ramon Zomer, Mark-Jan Fledderus, Kenan Durmusoglu, Marc Hegeman, Job ten Thije, Rik Platvoet, Käre Becker, Dennis van Dijk, Marnix Smit, Berry Hoogeveen en vele andere vroegere Heraclescoryfeeën.

Selectieprocedure Regioteam
In samenspraak met de trainers van de vijftien gemeentelijke clubs selecteren de coaches van het Regioteam in principe één speler per club. De topscorer van de gemeente Hardenberg wordt ook opgenomen in de selectie. Verder wordt de selectie aangevuld met een aantal spelers uit het topamateurvoetbal of betaald voetbalorganisaties. Voorwaarde is wel dat de gastspeler een relatie heeft of had met de gemeente Hardenberg en/of met een voetbalvereniging uit de gemeente Hardenberg.