EMMS en Sleen delen de punten

In een zeer matig duel hebben EMMS en Sleen de punten moeten delen. EMMS begon zonder spits Yuri Hertsenberg aan het duel, hij ondervond teveel last aan zijn hak en kon niet spelen. Johan Oldekamp besloot daarom om zijn elftal aan te passen en gokte op de snelheid van Glenn ter Wielen en Jord Anbergen.

In de beginfase had Sleen ook moeite met met name Glenn ter Wielen, na enkele minuten stuurde Maurice Kosse hem de diepte in maar vanuit een moeilijke hoek schoot hij op de benen van de keeper. Na tien minuten spelen kwam EMMS vanuit een kolderieke situatie op voorsprong, Sleen besloot op het matige veld de bal richting de keeper te spelen en die maaide volkomen over de bal en de bal hobbelde in het doel 1-0.

Sleen kwam er even later uit via de linkerflank, de bal werd terug gelegd maar de opgekomen middenvelder schoot de bal ruim naast. EMMS was de meest dreigende ploeg ondanks dat het niet veel liet zien. Het kwam halverwege de eerste helft wel op 2-0, Glenn ter Wielen werd de diepte ingestuurd en leek iets te lang te twijfelen, kapte toch naar zijn rechter en schoof de bal alsnog langs de doelman.

Het duel zakte naar een matig niveau en EMMS kon voor rust het duel definitief beslissen. Dennis Lamberink stuurde Maurice Kosse diep over de rechterflank en die vond Jord Anbergen op vijf meter van het duel maar hij raakte de bal niet goed en de doelman redde. Waar EMMS verzaakte om het duel in het slot te gooien kwam Sleen terug in de wedstrijd, Justin Westerbeek torpedeerde de aanvaller en de scheidsrechter legde de bal op de stip. De penalty werd onberispelijk raak geschoten.

Vlak na rust kreeg EMMS een makkelijk gegeven strafschop, Jord Anbergen struikelde, stond weer op maar de scheidsrechter floot toch. Jord Anbergen nam zelf de verantwoordelijkheid maar trof de paal, gerechtigheid heet dat helaas.

Door de gemiste strafschop kreeg Sleen de energie dat er toch meer te halen viel op Sportpark De Kei, het drukte EMMS terug maar de matige scheidsrechter hielp ze in het zadel. Een vrije bal wat niet eens op een vrije bal leek werd ingedraaid en goed verlengd door de opkomende verdediger en Bastin Kleinheerenbrink was kansloos. Sleen was hierna de betere partij en bij EMMS zat er weinig lijn in het spel. Wederom een vrije bal was levensgevaarlijk, de bal werd nog van richting veranderd maar met de voet wist Bastin Kleinheerenbrink alsnog redding te brengen.

EMMS verspeelde telkens de bal waardoor het de bezoekers uit Sleen in de kaart speelde, in de slotfase was een weergaloze redding van Bastin Kleinheerenbrink nodig om toch nog een punt binnen te slepen 2-2. Zondag speelt EMMS uit in Nieuwleusen tegen USV.