Nieuwsbericht

Nieuwjaarsreceptie EMMS 7 januari 2018

Traditiegetrouw vindt iedere eerste zondag van het nieuwe jaar de nieuwjaarsreceptie plaats voorafgegaan door de snertloop door Slagharen. De snertloop werd gewonnen door: Milan de Vent (bij de JCLE-jeugd) en door Erik Kosse bij de volwassenen. Klik hier voor de volledige uitslag. En op onze Facebook pagina staan enkele foto’s!

Na de snert was het woord aan de voorzitter Henry Kosse. Het was de laatste nieuwjaarstoespraak van de voorzitter die na dit seizoen stopt met het voorzitterschap van EMMS.
In de terugblik op 2017 stond de voorzitter stil bij de successen van 2017. Denk hierbij aan de kampioenschappen van EMMS 1-2-3 en de nominatie van EMMS 1 voor Sportploeg van het Jaar in de gemeente Hardenberg. Op 24 januari valt hierover de beslissing. Ook de ‘herinvoering’ van het familietoernooi was een groot succes, net als traditionele kerstbingo in de kantine.

In de vooruitblik naar 2018 gaf de voorzitter aan dat een 2e plaats wellicht haalbaar is in deze competitie voor EMMS 1 en wellicht weer een kampioenschap voor één van de lagere senioren elftallen. Het bestuur en de TC zijn tevreden over de samenwerking met trainer Johan Oldekamp en hebben daarom al in een vroeg stadium zijn contract verlengd.

Tevens hebben Arjan Lamberink, Frans Pieper en John Germes aangegeven nog een seizoen door te willen gaan. Aan het eind van dit seizoen nemen we afscheid van de keeperstrainer Gerard Averes. Voor het 2e elftal moeten we op zoek naar een nieuwe trainer, daar Ben Kleinheerenbrink te kennen heeft gegeven te willen stoppen aan het eind van dit seizoen. Beiden worden bedankt voor hun inzet voor EMMS.

Verder gaf de voorzitter de complimenten aan het jeugdbestuur (JCLE). “Ze doen er echt alles aan om de indeling van de elftallen goed te regelen en om bij elk elftal een leider en trainer te krijgen. Het vergt allemaal veel tijd, vooral als jeugdspelers zich vlak voor of bij de start van de competitie gaan afmelden.

De voorzitter bedankt ook dit jaar de vele vrijwilligers die op wat manier dan ook werkzaam zijn voor de club. In de toespraak werden ook alle sponsoren bedankt voor hun (financiële) bijdrage.

De voorzitter gaf ook uitleg over de nieuwe verkeerssituatie die gaat ontstaan bij de ingang van het Attractiepark en de Knappersveldweg. Nadere informatie zal t.z.t. volgen.

De voorzitter wees nog op een gezonde kantine. Het begin is er; de verkoop van bananen. Ook zijn er ontwikkelingen over een rookvrij sportpark. Er is nog niets besloten, maar we willen iedereen er wel op wijzen dat erover gepraat wordt.

De voorzitter heeft ook een primeur. Hij weet te melden dat EMMS iemand heeft gevonden die als VCP (vertrouwenscontactpersoon) voor EMMS (en wellicht JCLE) wil fungeren. Haar naam is Anne-Marie Soppe uit Schuinesloot. Op de site zal ze binnenkort worden geïntroduceerd.

Traditiegetrouw zijn er op de nieuwjaarsreceptie een aantal jubilarissen gehuldigd: 50 jaar lid: Bennie Eggen en Rieks Arkes (gouden EMMS speld), 40 jaar lid: Bernhard Sibelt en Tonnie Temmink (zilveren EMMS speld),25 jaar ‘in dienst’ als masseur: John Germes (dinerbon). En tot slot werd Henk Renker benoemd tot erelid van EMMS vanwege zijn langdurig lidmaatschap (60 jaar) en zijn diverse werkzaamheden binnen EMMS (momenteel nog consul). Tevens ontving Henk een winterjas (van bestuur EMMS en Lutten) om zijn werk als consul in alle weersomstandigheden te kunnen uitvoeren. De toespraken hiervoor kun je lezen in dit nieuwsbericht.

Na de toespraak van de voorzitter werd de bar geopend en was het nog lang onrustig in de zeer gezellige en druk bezochte kantine van v.v. EMMS. De foto’s zijn gemaakt door Gerrit Brokelman. In deze bijlagen vind je de toespraken voor de verschillende jubilarissen.