EMMS 2 overklast koploper Ruinen op koude zaterdagavond

Het tweede elftal heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen door in eigen huis met liefst 4-0 te winnen van koploper Ruinen. Vanaf minuut 1 in de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij. Bij rust was het al 2-0 door doelpunten van Robin Eggen en Tom Schlepers. Na rust werd het via dezelfde Schlepers en invaller Ronald van der Felz 4-0. Na de wedstrijd was het door de zege nog lang onrustig in De Counter.

Het duo B&H had voor het treffen met de koploper enkele opvallende keuzes moeten maken in de opstelling. Basisklanten Ronald van der Felz en Floris de Weerd mochten zich bij de reserves voegen, nadat ze de training van de donderdag ervoor niet konden bijwonen. Ook Jeffrey Arkes en Niek Kosse namen plaats op de reservebank. Daarentegen kreeg Mitchell Westerbeek de kans op de linksback en waren er basisplaatsen voor Sander Pater en Tom Schlepers.

Na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter, liet EMMS blijken dat hier op deze avond niets te halen viel voor Ruinen. Aanval op aanval volgde, aanvankelijk zonder resultaat. Toch was het al snel raak. Na een mooie aanval over links, brak Pater door de laatste linie. De slaperige linksbuiten was niet zelfzuchtig en bood Robin Eggen een niet te missen kans. De spits miste dan ook niet en liet de 1-0 aantekenen. In het kwartier wat volgde liet EMMS de mooiste kansen onbenut. Het vergat zichzelf te belonen met meer doelpunten. Toen er ruim een half uur gespeeld was, volgde toch de beloning voor het goede spel. Uitblinker Westerbeek (hij greep z’n kans volop) bracht de bal bij de jongste van de gebroeders Eggen. Deze keer hield de spits het overzicht en stelde hij Tom Schlepers in staat de 2-0 te maken.

Omdat EMMS verzuimde meer goals te maken, bleek de 2-0 ook de ruststand. In de rust moest de oude krijger Martijn Eggen zich laten vervangen met knieklachten. Hierdoor moest het duo B&H teruggrijpen op het loopwonder De Weerd. De tweede helft liet eenzelfde spelbeeld zien, al probeerde Ruinen wat meer dan in de eerste helft. Behoudens enkele corners bleek de koploper echter ongevaarlijk. Doelman Kriens had het dus erg rustig deze avond en kon z’n dansmoves ondertussen al oefenen voor later die avond.

In de 67e minuut was invaller Jeffrey Arkes de voorbereider bij het 3e doelpunt van de thuisploeg. Een goede actie over links bracht de bal bij Tom Schlepers. Deze was opnieuw scherp in de afronding en met z’n tweede van de avond werd het 3-0. De thuisploeg wilde de score graag verder uitbreiden en deed dit ruim 5 minuten later opnieuw. Notabene de nooit scorende invaller Van der Felz was dit keer attent in een soort scrimmage. De linkermiddenvelder (net in het veld gekomen voor Bryan Arkes) frommelde de bal over de lijn: 4-0.

In het restant van de wedstrijd gebeurde in scorend opzicht niets meer. Wel moest een van de Ruinenaren nog inrukken met rood, na een grove charge van achteren op Jeffrey Arkes. Doelpunten vielen er echter niet meer op het kunstgras. Na precies 90 minuten was het dan ook mooi geweest vond de fluitist. De punten waren binnen en EMMS sluit aan bij de top 5. Onder de klanken van zanger Jan Warringa en de nodige groene knuppels werd het in café de knallende knup…uh, De Counter nog erg gezellig. Volgende week volgt de uitwedstrijd bij het gevaarlijke Protos.