EMMS overklast HODO

Met een fitte selectie moest EMMS zaterdagavond opdraven tegen HODO, de keurmeester besloot dat het hoofdveld goed genoeg was. A-junior Kevin Marissen zat bij de selectie, Erik Kosse keerde na een lichte blessure terug in de basis, Glenn ter Wielen was geschorst.

De beginfase was rustig, EMMS had het meeste balbezit en HODO zakte in en probeerde druk te zetten daar waar het kon. EMMS was in balbezit wel duidelijk de betere, het kreeg na tien minuten ook al een grote kans. Jord Anbergen kwam via een combinatie met Yuri Hertsenberg voor de keeper maar hij schoot de bal voorlangs. Diezelfde Anbergen was nog niet helemaal scherp, wederom kwam hij voor de doelman maar op identieke wijze ging de bal weer voorlangs.

Halverwege de eerste helft was daar dan toch de dik verdiende 1-0, Maurice Kosse gaf de bal diagonaal op de opkomende Bastiaan Anbergen, met een perfect voorzet vond hij Yuri Hertsenberg en die knikte de 1-0 binnen. Maurice Kosse en Jord Anbergen verzuimden even later om de marge te vergroten maar schoten allebei voorlangs.

Yuri Hertsenberg was uitermate scherp in de eerste helft, een identieke aanval, met nu Jord Anbergen als aangever en Yuri schoot wederom van dichtbij raak 2-0. De spits had het aardig op zijn heupen want hij completeerde zijn loepzuivere hattrick door bij de eerste paal wederom binnen te prikken. HODO had weinig in te brengen en probeerde het met lange ballen en een paar afstandsschoten maar dat kon keeper Bastin Kleinheerenbrink niet verontrusten.

De tweede helft veranderde er niet veel, EMMS was constant dreigend en Dennis Lamberink en Jord Anbergen waren bij vlagen ongrijpbaar. Trainer Oldekamp zat in de luxe positie door Hattrick Hero Hertsenberg uit voorzorg te wisselen, net als de belangrijke verdedigende pion Erik Kosse. Kevin Marissen en Justin Westerbeek waren de vervangers.

De wedstrijd ging na een uur spelen definitief in het slot, Dennis Lamberink ging richting de doelman en die maakte een handsbal buiten het strafschopgebied. De scheidsrechter besloot hem te sparen door hem geel te geven. Maurice Kosse ontfermde zich over de bal en schoot de vrije bal schitterend via de paal raak.

Jord Anbergen deed er twintig minuten voor tijd nog een schepje bovenop, een schitterende aanval van Dennis Lamberink en Maurice Kosse belandde voor de voeten van Jord Anbergen en eindelijk had hij zijn verdiende doelpunt. De tevens ingevallen Elroy Mecklenfeld kreeg een levensgrote kans op zijn eerste doelpunt namens EMMS 1, maar hij kreeg het voor elkaar door voor open doel te missen.

Vlak voor tijd perste verdediger Emiel Kosse er nog een machtige sprint uit over de rechterkant, met een afgemeten voorzet vond hij Jord Anbergen en de kleine aanvaller knikte de bal beheerst raak 6-0. EMMS vond het wel welletjes en dit zorgde ervoor dat HODO na een goede aanval de eretreffer kon opschrijven.

Met een 6-1 overwinning neemt EMMS steeds meer afstand van de onderste regionen en is het bezig aan een goed seizoen. Zondag staat de uitwedstrijd tegen het sterke en lastige Weerdinge op het programma, de ploeg is al zeven wedstrijden op rij ongeslagen.