Scheidsrechter ontneemt EMMS 2 punt op bezoek in Coevorden

Het tweede elftal heeft de uitwedstrijd bij Raptim met 2-1 verloren. Na 45 minuten stond de Slagharense equipe nog voor, maar na rust ging het mis. Vlak voor tijd werd een geldig doelpunt van Niek Kosse afgekeurd wegens buitenspel. Daardoor bleven de 3 punten in Coevorden.

Na het gelijke spel tegen VENO een week eerder (0-0), was het vandaag voor EMMS 2 zaak om de 3 punten te pakken op bezoek bij Raptim. Zo kon het aansluiting houden bij de bovenste plaatsen op de ranglijst. Bij EMMS keerden Renco Boertien en Tom Schlepers terug na blessures. Beide spelers mochten in het basiselftal starten van het duo B&H. Ook Rick Nijkamp was er weer bij en startte als linksbuiten aan de wedstrijd. Mark Bosman begon door alle teruggekeerde spelers op de reservebank, waar ook Niek Kosse en Mitchell Westerbeek zaten.

Nog voor de wedstrijd was begonnen maakte de scheidsrechter van deze ochtend al duidelijk dat hij de baas was op het veld. Commentaar werd absoluut niet geduld en grapjes werden niet gewaardeerd, zo ondervond doelman Wessel Kriens. Op het veld bleek al snel dat de pedante scheidsrechter inderdaad floot zoals hij beloofd had. Dit maakte het voetballen lastig. Toch begon de ploeg uit Slagharen sterk. Achterin was het prima georganiseerd door aanvoerder Boertien en voorin kon EMMS er diverse keren gevaarlijk uitkomen over de rechterkant. Marco Werink maakte op de rechtsback een uitstekende indruk en regelmatig kwam daar ook het gevaar vandaag.

De voorzetten van Marco konden echter niet tot doelpunt gepromoveerd worden. Toch kwam EMMS op voorsprong. Na een ruim half uur was de voorzet van Robin Eggen iets te lang, waardoor deze over de zestien meter vloog. Floris de Weerd kon in alle vrijheid de bal oppikken. Hij leverde vervolgens een uitstekende voorzet, die door Tom Schlepers geweldig werd ingekopt. De bal verdween buiten het bereik van de doelman in de rechterhoek: 0-1. Op dat moment een terechte tussenstand. In het vervolg van de eerste helft kwam EMMS niet echt meer in de problemen en werd met een voorsprong de rust bereikt.

Direct na rust lijkt EMMS wakker, maar tien minuten later blijkt dat een misvatting. Nadat een tergend langzaam rollertje vanaf de 16 in het net verdwijnt is het 1-1. Doelman Kriens mag zich deze tegentreffer aanrekenen, nadat hij in de eerste helft Raptim diverse keren van het scoren afhield. Nog geen twee minuten later kijkt EMMS tegen een achterstand aan. Het middenveld en de verdediging grijpen niet in wanneer de ingevallen middenvelder van de thuisploeg opstoomt. Deze verschalkt in twee instanties de langharige doelman van de roodhemden: 2-1.

Een fikse tegenvaller voor de Slagharenaren, die juist op jacht leken naar een mooie driepunter. In het restant van de tweede helft laat de scheidsrechter zich steeds vaker gelden. EMMS-ers worden om het minste of geringste teruggefloten, terwijl de thuisploeg ballen mag blijven wegschieten na het fluitsignaal zonder bestraft te worden. Met Boertien als stormram voorin probeert het tweede elftal de gelijkmaker te forceren. Dit leidt tot een grote kans voor Bryan Arkes. Nadat Dion Pieper de bal knap terug kopt, schiet de middenvelder van dichtbij echter hoog over het vijandelijke doel. Andere grote kansen blijven door onzorgvuldigheid uit. Tot de slotminuten. Een goede aanval door het midden brengt de bal bij de goed ingevallen spits Niek Kosse. Deze passeert 2 tegenstanders en frommelt de bal in het vijandelijke doel: 2-2! Toch?

Een van de tegenstanders roept naar zijn assistent-scheidsrechter dat het buitenspel is, terwijl de bal al in het netje ligt. Deze steekt zonder aarzelen zijn vlag de lucht in. De scheidsrechter besluit, nadat hij naar de middenstip heeft gewezen, toch maar eens een praatje te maken met zijn assistent. Blijkbaar heeft deze goede argumenten gevonden om de goal te annuleren. Dat doet de scheidsrechter namelijk. Hij fluit voor buitenspel. Een onmogelijke conclusie, maar helaas valt er niets aan te doen. In de paar minuten die resteren probeert EMMS het nog wel, maar het geloof is na deze volkomen onterechte beslissing weg. De nederlaag is na het laatste fluitsignaal een feit.

Ongeloof over de nederlaag en de beslissing van de scheidsrechter overheersen na een van de betere duels van het seizoen. Volgende week kan het tweede elftal revanche nemen, wanneer het (hopelijk onder leiding van een capabele leidsman) thuis tegen het nog puntloze v.v. Steenwijk speelt.