EMMS delft onderspit tegen beter Weerdinge

Op een warm en matig veld wist EMMS weinig te laten zien van de kampioensaspiraties, aan het eind van de rit was Weerdinge in Weerdinge verdiend de winnaar. Met de belangrijke pion Yuri Hertsenberg nog in de ziekenboeg wijzigde trainer Bert Hendriks niets aan zijn opstelling ten opzichte van het duel met HOC. Dit betekende dat Sebastian Kleinheerenbrink vanaf de bank startte.

De beginfase was het voornamelijk balverlies en duels wat het meeste in het oog sprong, weinig spektakel dus. Geen kansen en het was aftasten voor beide ploegen, EMMS hoefde niet maar dit werkte juist verlammend op het elftal.

Een kopbal van Ewout Arkes was het enige wapenfeit van EMMS-zijde. Weerdinge was dreigend via de buitenspelers, maar het ontbrak in de laatste fase aan de juiste beslissing. Bastin Kleinheerenbrink ranselde vlak voor rust nog een vrije bal uit de bovenhoek. EMMS was genoodzaakt om aan het eind van de eerste helft Erik Kosse te wisselen vanwege een hamstringblessure. Ewout Arkes zakte een linie en Sebastian kwam binnen de lijnen.

Tien minuten na de rust kwam Weerdinge op voorsprong, Erik Hein besloot de bal in een luchtduel te laten gaan, dit was een buitenkansje voor de invaller linksbuiten en die kwam binnendoor bij Jeffrey Klok en schoot van dichtbij binnen. Hierna moest EMMS komen maar het was aanvallend onmachtig tegen een steeds sterker wordend Weerdinge, met name de aanvallers waren een plaag voor de EMMS-verdedigers. De enige en grootste kans voor de rood-witten kwam na een uur spelen, een voorzet kwam bij de tweede paal maar Glenn ter Wielen wist van dichtbij de bal voorlangs te schieten.

Tien minuten voor het eind van de wedstrijd besliste Weerdinge het duel, de ruimtes waren groot en vanuit een counter wist de spits die al enkele kansen mistte de rebound binnen te werken. Vlak voor het eindsignaal werd het ook nog 3-0 voor de nummer 2, een cadeau van EMMS zijde.

Een ruime en verdiende nederlaag voor een zeer slap en verrassend ongeïnspireerd EMMS. A.s. zondag (1e Paasdag!) kan het zich revancheren, dan komt Schoonebeek op bezoek.