EMMS 2 lijkt kampioenschap definitief te verspelen

Tegen de middenmotor uit het Friese Oldeholtpade weet EMMS 2 niet verder te komen dan een gelijkspel. EMMS wist dat het vandaag moest winnen om de wedstrijd van vorige week tegen HODO als een incident te beschouwen. Helaas, niets bleek minder waar en EMMS voetbalde tegen zichzelf waardoor puntverlies niet kon uitblijven.

Met een zeer krappe selectie van 13 man, waaronder 11 fitte spelers, hadden trainer Ben en stand-in leider Kerwin Jansen de uitdaging om er een degelijke opstelling van te maken en de drie punten proberen binnen te halen. De ziekenboeg zit op dit moment behoorlijk vol met Tom, Thomas, Kerwin en Arjan.

Met onderstaande 11 spelers werd er gestart. Marco en Mark (ook niet helemaal fit) mochten plaatsnemen op de bank.

Op het slechte veld tegen Oldeholtpade 2 begon EMMS redelijk. Het meest balbezit was voor de Slagharenaren. Echter ontbrak het vaak aan de eindpass. De eerste grote kans diende zich in de 10e minuut aan, maar het was Robin die de bal net naast schoof. In de 15e minuut was het wel raak. Na een prima aanval was het dit keer Robin die de bal er wel in schoot. Vijf minuten later was het tegen de verhouding in alweer gelijk. De eerste keer dat Oldeholtpade in de zestien van keeper Gerhard Hein kwam was vanuit het oogpunt van de scheidsrechter direct goed voor een penalty. Deze zeer discutabele beslissing werd benut door de blauw-witte formatie waardoor het weer gelijk kwam. EMMS bleef doorgaan om de tegenstander onder druk te zetten. Een aanval over de linkerkant leverde na een prima assist van Bryan de 1-2 op. Robin was scherp en schoot de bal zeer netjes in de kruising. EMMS wist dat het na de 1-2 niet achterover kon leunen om de 3 punten binnen te halen. Diverse kansen werden er gecreëerd echter ontbrak de scherpte. Nadat Niek (bal op de paal) en nog een paar andere grote kansen om zeep werden geholpen was het rust.

In de tweede helft ging het allemaal wat minder soepel als in de eerste helft. Niek werd gewisseld voor Marco om extra power in de voorhoede te krijgen en door te drukken naar de 1-3. Het was echter de 2-2 die in de 65e minuut viel. Na een overtreding aan EMMS-zijde was het Oldeholtpade die de bal in tweede instantie achter Gerhard werkte. Na de 2-2 probeerde EMMS nog wat te forceren door de goed spelende captain Renco Boertien als stormram in te zetten. Dit mocht niet baten waarbij EMMS het slechts met een puntje moest doen.

Door dit gelijkspel kan Dedemsvaart 2 de kampioenskar alvast versieren. Met nog 3 wedstrijden te gaan voor hen zullen ze zeer waarschijnlijk geen 6 punten nog laten liggen. Zoals het nu lijkt zal EMMS 2 zich moeten gaan richten op de nacompetitie, waardoor het alsnog kan promoveren naar de 2e klasse. Het zal de komende week nog fanatiek moeten gaan trainen om dit te bewerkstelligen.