Nieuwsbericht

Afgelopen weekend El Classico op De Kei!

Zoals de meesten wel weten wordt er iedere zondagmorgen een lekker ontspannen partijtje voetbal gespeeld door de veteranen van EMMS. Het is een fanatiek stel, want wekelijks zijn er wel een stuk of 14 aanwezig met uitschieters naar 16 en 18.

Afgelopen weekend was er, onder het oog van slechts enkele toeschouwers, een ‘broederstrijd’ gaande op het trainingsveld (net zoals ‘vroeger’ met partijtjes tegen Lutten of Keiendorp). Ditmaal waren het de veteranen van Schuinesloot tegen de veteranen van Slagharen. Leider Tonnie Temmink zag vooraf al dat een natuurlijke splitsing was gemaakt vanwege de grote groep. Slagharen in kleedkamer 1 en Schuinesloot en omstreken in kleedkamer 2. De hesjes zijn nog nooit zo snel uitgedeeld.

Schuinesloot had zoals gewoonlijk weer een gevarieerd team (VAW > Van Alles Wat): Huidige inwoners (Tonnie Temmink, Eddy Lesscher, Arnold Giethoorn, Richard Arkes) oud inwoners (Freddy Arkes, Jos Arkes, Erik Sanders) en ‘dispensatiespeler’ Herman Mecklenfeld (i.v.m. woonachtig op de ‘gedempte’ Schuinesloot). Kortom veel ‘fysieke’ kracht. De Slagharen selectie bestond uit: Herman Spijker, Bernhard Sibelt, René Boertien, Roland Schuiten, Johan Kloppenburg, Anton de Vent, Dennis Schlepers en de in de winterstop gecontracteerde Erik de Jonge (transfervrij vanuit Pesse). Kortom veel voetbalverstand, loopvermogen én scorend vermogen!

In het begin ging het redelijk gelijk op. Herman Mecklenfeld wilde Herman Spijker passeren of had iets anders in gedachten, maar plotseling raakte hij door eigen toedoen geblesseerd aan de knie en moest het veld verlaten. Nu nog 8 tegen 7. Hierdoor werden de ruimtes voor Slagharen groter en wist Johan Kloppenburg diverse keren te scoren. Het is dat René Boertien het vizier die morgen niet scherp had staan anders was het een ‘walk over’ geworden. Dat geldt ook een beetje voor Dennis Schlepers die met zijn zoveelste comeback bezig is om conditie op te doen voor zijn dart-wedstrijden. Het is voor hem te hopen dat hij beter ‘pijltjes’ gooit, want zijn doelpogingen strandden vaak in schoonheid of richting de manege…

Met name door het loopvermogen van Erik de Jonge en René Boertien werd Schuinesloot overlopen; Johan Kloppenburg wist wel raad met de buitenkansjes en zo konden de veteranen uit Slagharen gemakkelijk uitlopen naar een 6-3 voorsprong. Maar doordat onze accu’s wat op raakten en Arnold pas begon te voetballen na de aanmoedigingen vanuit de manege kwam Schuinesloot terug tot ongeveer 6-5.

Tot hier en niet verder dacht het verdedigingsblok (Herman, Roland, Bernhard en Anton) en toe herpakte Slagharen zich en liep uit naar 9-6 (kan er 1 naast zitten). De reeds gedouchte Herman Mecklenfeld bombardeerde zichzelf tot scheidsrechter en gaf wel 3 x aan: nog tien minuten… Helaas zonder resultaat. De partij heeft nog nooit zo lang geduurd!

Maar eerlijk is eerlijk Slagharen was deze week duidelijk de betere. “Slagharen First” zou Trump zeggen. Na afloop was het in de kleedkamer van ‘lijder’ Tonnie Temmink opvallend rustig. “Het is stil aan de overkant.. werd er door Slagharen gezongen…”

Wat kan sport toch mooi zijn. De veteranen uit Schuinesloot dachten er anders over, maar na een paar Grolsch is men alles weer vergeten. Kortom een prachtige voetbalochtend én voor herhaling vatbaar!

RWCT (uit Slagharen)

Leave a Reply