Tweede elftal schudt in boeiend duel VENO af in titelstrijd

Na een 0-0 ruststand heeft EMMS 2 de drie punten toch in huis weten te houden. Tegen nummer drie en directe concurrent VENO uit Vollenhove werd het uiteindelijk 3-1. De doelpuntenproductie werd verzorgd door Elroy Mecklenfeld, Bryan Arkes en Martijn Eggen.

Het duo B&H had voor de topper tegen VENO slechts een krappe selectie tot zijn beschikking. Aanvoerder Renco Boertien (door een dansblessure langdurig afwezig), Marco Werink en Niek Kosse ontbraken al enige tijd en de afgelopen week voegde ook “Titom” Schlepers zich bij dit drietal. Ook Robin Eggen, vermoedelijk op het tijdstip van spelen al aardig duizelig in de apres skibar, ontbrak vandaag. Toen in de warming up ook Thomas van den Berg nog uitviel (hij hielp het ook al door blessures geplaagde 5e elftal uit de brand), bleven er nog maar 12 fitte spelers over. Brian Arkes begon op de bank, nadat hij donderdag uitviel op de training. Gelukkig had het tweede elftal wel de beschikking over Justin Westerbeek, die (tijdelijk) een stapje terug doet.
Op deze regenachtige zondag had de thuisploeg nog wat goed te maken, aangezien het uitduel kansloos met 3-0 verloren werd. Een nieuwe nederlaag zou weleens het einde van de titelaspiraties kunnen zijn. Alles of niets dus vandaag. In het eerste gedeelte van de wedstrijd speelde EMMS ondanks deze wetenschap zeer matig. Duels werden verloren of niet eens aangegaan en de passen kwamen niet aan. De bezoekers konden hier echter geen gebruik van maken, achterin stond het vandaag (voorlopig) als een huis.

Na een minuut of 20 gooide EMMS de schroom van zich af en begon het beter te spelen. Veel kansen leverde dit nog niet op. Achterin bleef het opletten voor de fysiek sterke spits en de daar omheen zwervende nummer 4, een uitstekende speler. De beste kansen voor EMMS kwamen uit de goedgenomen corners van Sander Pater. Arjan van der Most en Elroy Mecklenfeld kopten de ballen echter naast. Na 45 minuten stond er dan ook nog steeds de brilstand op het bord.

Na rust begonnen de blauwhemden (de thuisploeg speelde vandaag in de inmiddels 43 jaar oude shirts van de supportersvereniging) goed en trokken ze de goede periode uit de eerste helft door. Na een minuut of 5 probeerde Elroy het maar eens van afstand. Het krachtige schot bleek teveel voor de stevige Vollenhovense doelman: 1-0. Eindelijk. Nu doordrukken was het advies. Dat probeerde EMMS dan ook, maar de kansen waren niet besteed aan spits Kerwin Jansen, de goed spelende Ronald van der Felz en ook het schot van aanvoerder Floris de Weerd belandde niet in het net.

Na ruim een uur spelen stond Mark Bosman onbedoeld aan de basis van de gelijkmaker, die totaal uit het niets viel. De slappe inspeelpass belandde bij de eerder benoemde nummer 4 van de tegenstander. Deze besloot maar eens op avontuur te gaan. Als een volleerd slalomskiër omspeelde hij gemakkelijk 4 EMMS-ers, voordat hij bijna vanaf de achterlijn Gerhard Hein in de korte hoek passeerde: 1-1. Even was EMMS van slag, maar dat duurde niet lang. Er ging nog een tandje bij en opnieuw was daar de voorsprong. Dit keer was het een afstandsschot van Brian Arkes, die kort daarvoor in was gevallen voor Arjan, die het net deed bollen: 2-1. Het duel werd inmiddels grimmiger. De goed leidende Ewout Spijker had z’n handen vol aan beide ploegen. De thuisploeg ging er soms hard in, de bezoekers begonnen steeds meer te mekkeren. Voor beide ploegen was duidelijk dat winst het enige was wat vandaag telde.

Met nog zo’n 10 minuten te gaan ging EMMS er weer vandoor richting het vijandelijke doel. Waar meegeven aan Martijn Eggen beter was, koos Elroy voor het afstandsschot. De keeper kreeg het harde schot niet onder controle, waardoor Martijn de bal op kon pikken. Deze omspeelde de doelman en schoot de bal ternauwernood in de kruising met z’n chocoladebeen: 3-1! Hiermee was het duel gespeeld en even later klonk het eindsignaal op De Kei.

Drie zeer belangrijke punten waren hiermee een feit. VENO is hierdoor voorlopig afgehaakt om de bovenste twee plaatsen, EMMS blijft koploper Dedemsvaart achtervolgen.
De winst van de roodhemden was alweer de 9e op rij, een uitstekende prestatie van de promovendus. Volgende week heeft het elftal andere verplichtingen, dan roept de polonaise onder leiding van Prins Bas de 1e. Een week daarna volgt de inhaalwedstrijd tegen Wijster op weg naar het kampioenschap.