EMMS zakt door de ondergrens tegen Reutum

Een grote maar terechte nederlaag voor EMMS op sportpark De Kei, een gretiger en beter spelend Reutum was duidelijk de baas. EMMS probeerde het voetballend op te lossen in de beginfase maar door het uitstekend druk zetten van de bezoekers bracht EMMS zichzelf in de problemen. Simpele ballen over enkele meters gingen verkeerd waardoor het automatisch een moeilijke middag werd.

Nadat Bastin Kleinheerenbrink redde na enkele minuten was het even later wel raak, de buitenspelval werd omzeild en de aanvaller behield het overzicht en bracht zijn collega op rand van buitenspel in stelling en die schoot in een leeg doel de 0-1 op het bord. EMMS grossierde net als vorige week in balverlies en het zeker niet goed maar wel opportunistisch spelend Reutum was de betere in het veld. Toch kwam EMMS weer op gelijke hoogte, de onzekere keeper had geen antwoord op de vrije bal van Robert Fik.

Enkele minuten na de rust werd een poging van Erik Hein van de lijn gehaald en dit was ook het laatste serieuze wapenfeit van EMMS, doordat het niet resoluut verdedigde kon de aanvaller de bal oppikken en stuurde de keeper de verkeerde kant op.

Na een uur spelen besliste Reutum al de wedstrijd, een corner werd eerst nog gekeerd maar in de rebound alsnog binnen gewerkt. De inmiddels weggestuurde trainer Berend Oosting bracht vanaf de kant nog wel opdracht om 3 wissels uit te voeren, maar dit had geen effect op de wedstrijd. Reutum counterde er vrolijk op los en bracht in het vervolg van de wedstrijd de stand nog naar 1-5.

De organisatie bij EMMS was ver te zoeken, de linies lagen te ver uit elkaar en dit was een kolfje naar de hand van Reutum. Een terechte en harde nederlaag voor EMMS, nu tijd om de selectie en staf weer op één lijn te krijgen met als opdracht om drie punten uit Fleringen te halen. Dit is broodnodig wil het aansluiting houden met het linker rijtje.