Nieuwsbericht

Verslag EMMS 5: Vonkje EMMS 5 moet weer vuur worden

Dat het koud was, daar maakte ik mij niet druk over. Even de tanden op elkaar en het gezicht diep verborgen in de kraag van mijn jas… Zo ging het best. Bovendien wist ik dat ik het weer snel warm zou krijgen. Enkel de gedachte aan een zondagochtend met EMMS 5 is soms voldoende voor een behaaglijk gevoel. Op dat moment wist ik nog niet wat ik nu wel weet: dat het spel dat de helden in de eerste helft tegen Vilsteren op de mat legden nou niet iets was om warm van te worden.

Vooruit, er werd eigenlijk best goed begonnen. Met de opbouw was niks mis en ook de pass richting buitenspelers werd degelijk uitgevoerd. Maar na een kwartier begon de sleur erin te komen. Geen overtuiging in de duels, geen solide balbehandeling, maar vooral geen middenveld. Zestienmetergebied, dan een stukje defensie, dan 124 meter niks en dan de voorste linie. Zo was het soms gevoelsmatig. De precisie was er niet en met de persoonlijke positionering leek ook wel wat mis. Dat je dan 2-0 voor staat door een veldgoal en een benutte penalty van Edwin Bakker, is mooi, maar niet genoeg. Ook de beleving miste ik. Teamgeest en vuur zijn toch minstens zo belangrijk als een prima voorzet.

Maar goed, misschien is deze wedstrijd verder ook helemaal niet belangrijk. Het werd uiteindelijk 6-0 door twee doelpunten van een stuiterend enthousiaste Bram Arkes, een hoogstandje in de kleine ruimte van Rob Mulder en ook Kars Bosman tekende weer voor een goal. 6-0 dus… Dat wil zeggen drie punten. Dat wil zeggen: job done. Vooruitkijken is nu het devies.

Volgende week wacht Dalfsen, de nummer drie. Thuis werd er een belachelijk mooie tweede helft gespeeld, dat resulteerde in een 3-1 zege. Nu moet er in de return vanaf de start gevlamd worden. Direct laten weten hoe de zaken er voor staan. Binnen een kwartier de openingstreffer en dan voor rust nog de 0-2. Zo gaat het gebeuren. Zo gaan we het doen. Waarom? Omdat koploper EMMS 5 dat kan en omdat ik ze dat graag zie doen. Ik heb wel zin om het weer lekker warm te krijgen van de kekke knakkers van het vijfde. En dan niet vanwege hun woest onweerstaanbaar en aantrekkelijke looks, maar vanwege het vertoonde spel. Ja, laten we dat maar doen zondag.