EMMS afgetroefd door Oldenzaal

v.v. Oldenzaal, de laatste jaren een vaste tegenstander van EMMS. De duels tussen beide teams zijn zelden saai te noemen, beide teams liggen qua fanatisme en temperament kort bij elkaar en dit zorgt voor attractieve confrontaties. Voordat het startsignaal had geklonken was al duidelijk dat de scheidsrechter zich als derde partij aandiende, welk team ging daar het best mee om?

De beginfase was het vooral EMMS wat balbezit had en Oldenzaal wat zich terugtrok op eigen helft, Oldenzaal loerde op de omschakeling. De partij begon vrij gezapig maar daar besloot de scheidsrechter maar eens een eind aan te maken. Een lange bal belandde in de handen van Bastin Kleinheerenbrink, maar de scheidsrechter zag onderweg de tegenstander tegen Ewout Arkes aanlopen. Het ‘slachtoffer’ stond er zelf versteld van dat de scheidsrechter de bal op de stip legde. Het buitenkansje werd onberispelijk binnen geschoten.

EMMS grossierde hierna in balverlies en wist de wedstrijd niet naar haar hand te zetten. Nadat EMMS enkele keren om dubieuze redenen werd afgevlagd mocht het een kwartier voor rust wel door, Robert Fik stuurde Ferdy Poelman de diepte in en met een afgemeten voorzet bereikte hij Jord Anbergen maar die mistte op onbegrijpelijke wijze.

Oldenzaal speelde opportunistisch en EMMS had de handen vol deze middag, toch kwam het vlak voor rust op gelijke hoogte. Robert Fik werd bereikt met een vrije bal en zijn voorzet kwam voor de voeten van Ferdy Poelman en die schoof van dichtbij binnen, de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal en het stond gelijk.

Vlak voor rust kwam EMMS na balverlies op het middenveld van Maurice Kosse goed weg, de voorzet belandde op het hoofd van de middenvelder maar de goal werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. In de rust greep trainer Oosting in en bracht Jeffrey Klok voor Erik Kosse die de spits deze dag een keer niet in de zak had.

In het begin van de tweede helft pakte het goed uit, een vrije bal werd hard voor het doel gebracht en belandde voor de voeten van invaller Klok en hij maakte zijn eerste officiële doelpunt voor EMMS. Hierna zakte EMMS wat terug en het was wachten op de gelijkmaker, die kwam halverwege de tweede helft dan ook. De aanvaller gaf de bal vanaf de rechterflank strak voor het doel en een scrimmage tussen Bastin Kleinheerenbrink, Bastiaan Anbergen en een Oldenzaler werd door laatstgenoemde gewonnen en zo werd het 2-2.

Tot overmaat van ramp kreeg Erik Hein na opmerkingen tegen de zwakke leidsman zijn tweede prent en mocht zo vroegtijdig gaan douchen. EMMS zakte in als een kaartenhuis en liet zich aftroeven in de duels en in balbezit was het zeer slecht van Slagharense kant. De 3-2 kwam niet veel later dan de rode kaart, een goede aanval van de thuisclub bereikte de sterke spits en hij schoot knap binnen.

Vlak voor tijd werd het ook nog 4-2, EMMS werd overklast en de spits maakte zijn derde doelpunt voor de thuisclub. Een zeer zwak optreden van EMMS en dat heeft het ondanks de leidsman aan zichzelf te danken.