EMMS verliest ruim in Dalen

Met een ruime, maar geflatteerde nederlaag kon EMMS zondag weer vertrekken uit Dalen. EMMS startte met dezelfde elf als tegen Protos.

In de eerste helft waren beide partijen aan elkaar gewaagd, het voetbal was daarentegen niet altijd even goed. Dalen had iets meer de overhand en met name Bastiaan Anbergen had het lastig tegen de handige en snelle linksbuiten. Daar kwam dan ook het eerste gevaar vandaan, de aanvaller sneed naar binnen toe maar twijfelde te lang zodat het geen grote mogelijkheid werd.

Dat Dalen sterk is in de lucht kwam na een kwartier spelen ook tot uiting, een corner werd van ver op de deklat gekopt en zo bleef de stand nog gelijk. EMMS kwam beter in het spel en kreeg misschien wel de grootste kans, Jord Anbergen ging alleen op de doelman af maar hij schoot de bal tegen de doelman aan. Aan de andere kant was het wel raak, Wessel Kriens ging niet helemaal vrijuit na een voorzet en de rechtsbuiten tikte acrobatisch de 1-0 binnen.

Dalen zat nog in de feestvreugde maar vlak na de openingstreffer was het aan de andere kant raak. Maurice Kosse stuurde Jord Anbergen richting de doelman en hij kwam nu als winnaar uit de strijd, 1-1. Een ruststand wat spelbeeld recht deed.

EMMS kwam uitstekend uit de kleedkamer, na enkele minuten spelen gaf Maurice Kosse de bal diagonaal over het veld op de vrijstaande Jord Anbergen maar de bal stuitte op het laatst net iets op waardoor hij de bal tegen de paal schoot.

De thuisclub Dalen was gewaarschuwd en trok het spel wat meer naar zich toe, toch wel uit het niets kwam de ploeg op voorsprong. Een goede voorzet werd door meerdere spelers gemist waardoor Dennis Lamberink de bal tegen zich aan kreeg en de bal viel ongelukkig achter doelman Wessel Kriens. Voor Dennis Lamberink werd het leed nog groter, aan de zijkant van het veld was hij net te laat toen de buitenspeler er vandoor ging en een vrije trap was het gevolg. Tot verbazing van alle bezoekers (lees verslag website Dalen) gaf de scheidsrechter een directe rode kaart in plaats van een gele kaart.

Het meeste verzet van EMMS was nu gebroken, want tien minuten voor tijd besliste Dalen het duel, de linkshalf kwam door en gaf een afgemeten voorzet en de bal werd van dichtbij binnen geknikt. Vlak na de 3-1 werd het ook nog 4-1. Een zwabberende en harde vrije bal werd op de vuisten van Wessel Kriens geknald, de rechtsbuiten bracht met een rebound de eindstand op het bord.

Woensdag moet EMMS voor de beker tegen DETO, het duel wordt gespeeld in Vriezenveen. Zondag gaat de competitie weer verder, dan speelt EMMS in Slagharen tegen Ruinerwold dat de koploper op een gelijkspel hield.