Nieuwsbericht

Ook VENO in Vollenhove niet opgewassen tegen EMMS 2

EMMS 2 heeft z’n vierde overwinning op rij geboekt. Uit in Vollenhove won het tweede elftal uit Slagharen met een minieme 1-2. Voor rust opende Tom Schlepers de score, waarna de thuisploeg in de tweede helft gelijk maakte. Renco Boertien was zo’n 5 minuten voor tijd de matchwinner met een prachtig doelpunt. Wessel Kriens onderscheidde zich met een gestopte penalty in de eerste helft.

Waar een week eerder leider Hans zijn kompaan Ben moest missen, was Ben deze week ontHansd. Het gemis van de leider liet zich al gauw voelen. Aangekomen na een lange rit van ruim 3 kwartier, bleek in Vollenhove de tas met tenues nog in Slagharen te zijn achtergebleven… Na enig zoekwerk in de kruipruimte, op zolder en achter de schuine kanten in het complex van VENO, werden er reserveshirtjes, broekjes en kousen boven water getoverd. Zo kon het duel toch doorgang vinden en trad EMMS 2 aan in het donkerblauw.

De korte voorbereiding deerde EMMS aanvankelijk niet. Het begon scherp en was beter dan de gastheer. Nadat de eerste mogelijkheden om zeep werden geholpen, was een goede actie van linksbuiten Sander Pater de inleiding voor de 0-1. Zijn goede actie en de daaropvolgende scherpe voorzet kon eenvoudig worden binnengelopen door zijn collega aan de rechterkant, Tom Schlepers. Het goede spel van EMMS, dat vandaag met Dion Pieper een van de uitblinkers kende, leidde tot meer kansen. Zo was spits Robin Eggen een aantal keren dichtbij een treffer en werd een inzet van Floris de Weerd ternauwernood geblokt door de VENO defensie. De thuisploeg had ondertussen niets in te brengen, maar heeft een zeer gevaarlijke spits in de gelederen die van niets iets kan maken. Na ruim een half uur spelen was hij voor het eerst gevaarlijk en belandde zijn geplaatste inzet op de paal naast doelman Kriens. Even later maakte de slimme aanvaller in het strafschopgebied van EMMS dankbaar gebruik van de inglijdende Renco Boertien. De aanvaller liet zich over het been van de aanvoerder vallen en scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip: penalty. 1-1 zou je zeggen, maar een aantal seconden later kwam Wessel Kriens als winnaar uit de bus: hij stopte de strafschop! Het verhaal van de langharige doelman leest als een jongensboek. Het multi-talent uit Schuinesloot besloot aan het einde van vorig jaar te stoppen als veldspeler vanwege diverse blessures. Dan maar keepen was het idee. Het tweede elftal pikte de David Seaman look-a-like dankbaar op, aangezien het nog een keeper zocht. Waar hij in het begin nog wat zoekende was als doelman, beleefde hij in Vollenhove zijn hoogtepunt als keeper. Met zijn redding bleef het 0-1 tot de rust.

Na rust werd EMMS steeds verder teruggedrukt door de gastheren en zelfs de in topvorm verkerende Kriens kon niet voorkomen dat de thuisploeg langszij kwam. Bij een corner werd de eerder genoemde aanvaller helemaal uit het oog verloren en hij kon de bal eenvoudig in het net schieten: 1-1. EMMS had het in deze fase heel moeilijk met het taaie VENO. Grote kansen werden onbenut gelaten, met name door goed keeperswerk aan Slagharense zijde. Toen de tweede helft vorderde werd EMMS langzaam weer de bovenliggende partij. Kansen waren echter niet besteed aan Robin Eggen, Renco Boertien en Sander Pater. De eerstgenoemde mocht overigens blij zijn dat hij zonder rolstoel het veld kon verlaten na een ordinaire doodschop van de Renco Boertien look-a-like van de tegenstander. A-junior Sam Hutten kwam in de tweede helft het elftal van Ben Kleinheerenbrink nog versterken en hij viel verdienstelijk in.

Met nog 5 minuten te gaan ging EMMS wat meer risico nemen. Laatste man Boertien sloop mee naar voren. Nu konden de blauwhemden eindelijk fatsoenlijk opbouwen. Kriens speelde de bal naar Mark Bosman. “Hugo” speelde het speeltuig vervolgens naar het middenveld waar De Weerd een mannetje passeerde en vervolgens Bryan Arkes wist te bereiken. Met een prachtige steekbal werd vervolgens Boertien gevonden. De robuuste laatste man liet zien ook over een goede balbehandeling te beschikken. Met dodelijke precisie krulde hij de bal over de doelman in de verre hoek: 1-2! Met nog een paar minuten op de klok mocht dit niet meer misgaan. Dat ging het dan ook niet en toen de goed leidende scheidsrechter na 90 minuten voor het einde blies, waren de 3 punten opnieuw binnen. Door de zege lijkt nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse EMMS niet meer te kunnen ontgaan.